Sajnos nagyon nem értek a Programozás Dokumentáció készítéséhez. Ezen múlik vagy bukik hogy mi lesz az év végi jegyem. Aki be tudja ide nekem másolni azt nagyon szépen megköszöném!?
Egy lóversenyen ugyanazoknak a lovaknak két fordulóban kell helytállniuk. Egy nyilvántartásba feljegyezték a lovak eredményeit helyezés szerint.
Egy adatbázisban tároljuk a lovak futási idejének az átlagát. Ha valamelyik futamot nem teljesítette a ló, akkor csak a másik futási eredményét rögzítették, de negatív előjellel, ha egyik futamban sem indult, azaz kiesett, akkor 0 értékkel szerepel a listában.
1. Hányadik helyezést ért el, egy megadott futamidejű ló?
2. Volt-e olyan ló, amelyik csak az egyik futamban indult?
3. Adjuk meg azoknak a lovaknak a számát, amelyek mindkét fordulóban kiestek!
Senki sem fogja megírni a házidat.
Kezdj neki, és ha elakadsz kérdezz itt.
De olyan nincs, hogy semmit sem tudsz ebből megalkotni. Akkor kezd elővenni az év eleji jegyzeteidet, és tanulmányozd.
Tervezd meg, mondatszerű leírással például.
Gondold át, milyen adatbázist szeretnél létrehozni a lovak számára, milyen koncepció az, melybe a lovakat egyenként (és mindkét futamot adott ló esetén) lehet tárolni.
Miután átgondoltad, már könnyebb lesz valószínűleg.
Szerintem maga az adatbázis valami ilyesmi lenne (már ha jól gondolom a feladatot), mint amit alább ide másolok.
Én csak Pascal-ban tudnám. Ez alapján - ha jól gondolom a feladatot - a feladat kérdéseire megadandó a válasz, ha az adatbázis megfelelően fel van töltve.
Ha valamit rosszul gondoltam vagy egyszerűbben is lehetne akkor ez van.
type
lo = record
futam1, futam2 : real;
helyezes1, helyezes2 : shortint;
end;
var
lovak : array of lo;
Ezután már egyszerű a dolog, ha jól gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!