Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kell C++ programozásban...

Legovix kérdése:

Hogyan kell C++ programozásban véletlenszerűen számokat kiírni, hogy ne legyen ismétlés benne?

Figyelt kérdés

Kikötések:

- 45 elemű tömböt kell sorban számokkal feltölteni (1-től 45-ig)

- 6 db egész számot kell "kihúzni"

- NEM ISMÉTLŐDHETNEK A KIÍRT SZÁMOK!

Előre is köszönöm a segítségeteket!

2021. márc. 21. 17:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
#10 itt mi lenne a koncepcio? Miert generalsz 6 helyett 91 veletlenszamot feleslegesen?
2021. márc. 22. 12:25
 12/20 anonim ***** válasza:

#11-nek:

Itt az a koncepció, hogy elolvastam mi a feladat.

2021. márc. 22. 13:57
 13/20 anonim ***** válasza:
Es ugy dontottel, hogy tul egyszeru es megbonyolitod felesleges dolgokkal?
2021. márc. 22. 14:08
 14/20 anonim ***** válasza:

#13-nek: Úgy látom megint belebotlottam egy tudálékos jóskába... ...jaaaj istenem, anyád nem fáradt még le tőled? :-)

Dumálás helyett inkább írjál egy programot, amiről majd mi is elmondjuk a mi magunk véleményét!

2021. márc. 22. 14:11
 15/20 anonim ***** válasza:

En nem a velemenyemet mondtam el, hanem megkerdeztem, hogy miert igy csinalod. De ugy latom valaszt nem fogok kapni :)

Tessek, en valahogy igy csinalnam:

[link]

2021. márc. 22. 15:03
 16/20 anonim ***** válasza:
#15-nek: Azért, hogy lássa a kérdező az egyes lépéseket vizuálisan is. Ha csak kiírom a 6 számot, az nem egy nagy szemléltetés. Innentől kezdve mindenki kénye-kedve szerint írja át, ahogyan gondolom te is tetted. (mindjárt megnézem)
2021. márc. 22. 15:53
 17/20 anonim ***** válasza:
#15-nek: Nem mondanám erre sem, hogy egy kezdő számára ez lesz a kedvcsináló... :-)
2021. márc. 22. 15:57
 18/20 anonim ***** válasza:
Nem a kiirasokat nem ertettem, hanem, hogy minek generalsz 91 veletlenszamot meg cserelsz 45 elemet, mikor 6-ot kell kihuzni.
2021. márc. 22. 16:11
 19/20 anonim ***** válasza:

#15-nek: "Tessek, en valahogy igy csinalnam:"

Itt leírtad a lényeget! Ez a szép a programozásban! Sokféleképpen el lehet jutni a megoldásig, és nem mindenki ugyanúgy teszi.

#16-nak: "...hogy minek generalsz 91 veletlenszamot meg cserelsz 45 elemet, mikor 6-ot kell kihuzni."

Mivel senki sem adott értékelhető választ erre a kérdésre, gondoltam, majd én adok egy lehetségeset. ...és mivel számomra a programozás szórakozás, így arra gondoltam miért is ne közelíthetném meg ezt a problémát egy kicsit máshogyan? Főleg tetszett, amikor ezt a témát Imagine Logo-ban 1 sorban megoldották: ott is kevertek a listán (de ott erre külön eljárás van) és kiírták az első 6-ot. Én meg véletlenszerűen választottam ki azt is, ahonnan kiírom a 6 számot.

Tehát a válaszom a kérdésedre: ...csak szórakoztattam magam... :-)

2021. márc. 23. 08:08
 20/20 anonim ***** válasza:
#16 = #18
2021. márc. 23. 08:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!