Hogyan kell C++ programozásban véletlenszerűen számokat kiírni, hogy ne legyen ismétlés benne?
Kikötések:
- 45 elemű tömböt kell sorban számokkal feltölteni (1-től 45-ig)
- 6 db egész számot kell "kihúzni"
- NEM ISMÉTLŐDHETNEK A KIÍRT SZÁMOK!
Előre is köszönöm a segítségeteket!
#11-nek:
Itt az a koncepció, hogy elolvastam mi a feladat.
#13-nek: Úgy látom megint belebotlottam egy tudálékos jóskába... ...jaaaj istenem, anyád nem fáradt még le tőled? :-)
Dumálás helyett inkább írjál egy programot, amiről majd mi is elmondjuk a mi magunk véleményét!
En nem a velemenyemet mondtam el, hanem megkerdeztem, hogy miert igy csinalod. De ugy latom valaszt nem fogok kapni :)
Tessek, en valahogy igy csinalnam:
#15-nek: "Tessek, en valahogy igy csinalnam:"
Itt leírtad a lényeget! Ez a szép a programozásban! Sokféleképpen el lehet jutni a megoldásig, és nem mindenki ugyanúgy teszi.
#16-nak: "...hogy minek generalsz 91 veletlenszamot meg cserelsz 45 elemet, mikor 6-ot kell kihuzni."
Mivel senki sem adott értékelhető választ erre a kérdésre, gondoltam, majd én adok egy lehetségeset. ...és mivel számomra a programozás szórakozás, így arra gondoltam miért is ne közelíthetném meg ezt a problémát egy kicsit máshogyan? Főleg tetszett, amikor ezt a témát Imagine Logo-ban 1 sorban megoldották: ott is kevertek a listán (de ott erre külön eljárás van) és kiírták az első 6-ot. Én meg véletlenszerűen választottam ki azt is, ahonnan kiírom a 6 számot.
Tehát a válaszom a kérdésedre: ...csak szórakoztattam magam... :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!