Nagyon egyszerű c# háziban segítene nekem valaki?
Készítsen programot, ami számokat (1-10) kér be és mellé kiírja az addig beadott számok
összegét is!
Számomra nem egyértelmű.
1 és 10 között kérhet számokat, vagy 10 db számot kér 1 és 10 között?
#3: mi az atyaúristen ez??
goto c#-ban??? Console clear? inkább nem is kommentálom.
A kérdező meg inkább ne innen másolja ki, ha jót akar.
Arról nem is beszélve hogy a kérdező a számok összegét szeretné a programban pedig átlag van.
#4,
Töröld az 50. sort
51: Console.WriteLine("A(z) {0}. szám = {1}! Jelenlegi összeg: "+ osszx, i+1, arr[i]);
Kedves #6, kérésedre kifejtem a problémákat:
1: A linux lehet hogy tele van goto-val, de nem c#ban íródott. OOP nyelvben végképp elvetemült dolog a program szekvenciális futását megzavarni ugrásokkal. Egyébként az a baj a goto-val, hogy a modern (pentium 2 utáni...) processzorok optimalizálnak, és előkészülnek a függvényhívásokra a cpu pipelineban, illetve még a cikluson belül is meg tudják tippelni, újra lefut-e a ciklus. A goto azonban olyan ugrás, amit a processzor nem tud előkészíteni, így jelentősen lassítja a futást. Ezen felül olvashatatlan kódot eredményez.
2: ugyanide a goto-hoz. Hasonló okok miatt iskolákban nem fogadnak el egyébként működő megoldásokat, vagy kevesebb pontot ér, és a kérdezőnek házi feladathoz kell.
3: Console clear: Mivel a kérdezőnek alapfogalma sem volt egy ilyen egyszerűbb programhoz, nem hiszem, hogy a szépség kéne az első szempont legyen, hanem minél egyszerűbb legyen, hogy netalántán minél többet megértsen belőle. Már csak ezért sem jó a label és a goto, csak összezavarod vele a kezdőket.
4: A feladat nem írja, és a c# meg képes dinamikus méretű kollekció kezelésére, nem tudom honnan jött, hogy pont 200 intet tárolj. Ha szépet akarsz alkotni, ahogy mondtad, akkor vektor vagy lista.
5: bme.All(char.IsDigit) ez minek? Ha parse-olod, erre találták fel az exceptiont, hogy ne kelljen ilyen vackokat írni.
6: hogy a megoldásod sem olvasod el, és összegzés nevű label alatt átlagot írsz... azt hiszem úgy mondják ezt, hogy nem konzisztens a kód.
Vagy inkább kalap sz...
Igaz Mondó Reloaded megoldása amúgy egész elfogadható, bár azt biztos javítanám, hogy az ifben <11 van, és sok tanár meg programozó ideges lesz, hogy ha 1 és 10 között, akkor miért 11?? Erre való a <= és a >= operátor.
#9.
Értem, lasabb lesz tőle a kód, de ha egyszer egy ennyire egyszerű kis programnál, ez nem kell hogy prioritás legyen. Ha Assembly-ben írod meg a programot, a végfelhasználó nem fog különbséget észrevenni, nem másodpercekről, de még csak nem is tizedmásodpercekről beszélünk.
És igen, valóban lehet hogy igazad van - nemtudtam hogy mire képes a c# , mint mondtam: "Életemben nem használtam c#-ot, de gondoltam ha más nem majd én segítek." alapon nekiálltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!