Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Nagyon egyszerű c# háziban...

Nagyon egyszerű c# háziban segítene nekem valaki?

Figyelt kérdés

Készítsen programot, ami számokat (1-10) kér be és mellé kiírja az addig beadott számok

összegét is!

2021. márc. 20. 15:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
96%
És hol akadtál el?
2021. márc. 20. 15:51
 2/13 anonim ***** válasza:
93%

Számomra nem egyértelmű.

1 és 10 között kérhet számokat, vagy 10 db számot kér 1 és 10 között?

2021. márc. 20. 16:50
 3/13 anonim ***** válasza:
20%
2021. márc. 20. 17:44
 4/13 anonim ***** válasza:
55%

#3: mi az atyaúristen ez??

goto c#-ban??? Console clear? inkább nem is kommentálom.

A kérdező meg inkább ne innen másolja ki, ha jót akar.

2021. márc. 20. 17:58
 5/13 anonim ***** válasza:
94%

Arról nem is beszélve hogy a kérdező a számok összegét szeretné a programban pedig átlag van.

2021. márc. 20. 18:06
 6/13 anonim ***** válasza:
30%
#4 Életemben nem használtam c#-ot, de gondoltam ha más nem majd én segítek. És te sem azt írtad le hogy mivel lehetne jobb, hanem hogy mivel állj belé a másikba :S Egyébként nem tudom mi bajod van a GOTO-val, a Linux forráskódja is tele van vele, a Clear pedig hogy szebben nézzen ki.. Légyszives minden problémád fejtsd ki miért van, köszönöm.
2021. márc. 20. 18:09
 7/13 anonim ***** válasza:

#4,

Töröld az 50. sort

51: Console.WriteLine("A(z) {0}. szám = {1}! Jelenlegi összeg: "+ osszx, i+1, arr[i]);

2021. márc. 20. 18:11
 8/13 anonim ***** válasza:
52%
2021. márc. 20. 18:18
 9/13 anonim ***** válasza:
60%

Kedves #6, kérésedre kifejtem a problémákat:

1: A linux lehet hogy tele van goto-val, de nem c#ban íródott. OOP nyelvben végképp elvetemült dolog a program szekvenciális futását megzavarni ugrásokkal. Egyébként az a baj a goto-val, hogy a modern (pentium 2 utáni...) processzorok optimalizálnak, és előkészülnek a függvényhívásokra a cpu pipelineban, illetve még a cikluson belül is meg tudják tippelni, újra lefut-e a ciklus. A goto azonban olyan ugrás, amit a processzor nem tud előkészíteni, így jelentősen lassítja a futást. Ezen felül olvashatatlan kódot eredményez.

2: ugyanide a goto-hoz. Hasonló okok miatt iskolákban nem fogadnak el egyébként működő megoldásokat, vagy kevesebb pontot ér, és a kérdezőnek házi feladathoz kell.

3: Console clear: Mivel a kérdezőnek alapfogalma sem volt egy ilyen egyszerűbb programhoz, nem hiszem, hogy a szépség kéne az első szempont legyen, hanem minél egyszerűbb legyen, hogy netalántán minél többet megértsen belőle. Már csak ezért sem jó a label és a goto, csak összezavarod vele a kezdőket.

4: A feladat nem írja, és a c# meg képes dinamikus méretű kollekció kezelésére, nem tudom honnan jött, hogy pont 200 intet tárolj. Ha szépet akarsz alkotni, ahogy mondtad, akkor vektor vagy lista.

5: bme.All(char.IsDigit) ez minek? Ha parse-olod, erre találták fel az exceptiont, hogy ne kelljen ilyen vackokat írni.

6: hogy a megoldásod sem olvasod el, és összegzés nevű label alatt átlagot írsz... azt hiszem úgy mondják ezt, hogy nem konzisztens a kód.

Vagy inkább kalap sz...

Igaz Mondó Reloaded megoldása amúgy egész elfogadható, bár azt biztos javítanám, hogy az ifben <11 van, és sok tanár meg programozó ideges lesz, hogy ha 1 és 10 között, akkor miért 11?? Erre való a <= és a >= operátor.

2021. márc. 20. 19:13
 10/13 anonim ***** válasza:

#9.

Értem, lasabb lesz tőle a kód, de ha egyszer egy ennyire egyszerű kis programnál, ez nem kell hogy prioritás legyen. Ha Assembly-ben írod meg a programot, a végfelhasználó nem fog különbséget észrevenni, nem másodpercekről, de még csak nem is tizedmásodpercekről beszélünk.

És igen, valóban lehet hogy igazad van - nemtudtam hogy mire képes a c# , mint mondtam: "Életemben nem használtam c#-ot, de gondoltam ha más nem majd én segítek." alapon nekiálltam.

2021. márc. 20. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!