HTML+CSS-el van erre lehetőség?
Pedagógus vagyok, és egy weboldalt készíteni gyerekeknek SVG-ben rajzolt rajzfigura-elemekkel, ezeknek már megvan hogy milyen irányban mozogjanak, de amikor teljes képernyős módra váltok az oldallal, akkor máshová pozícionálják magukat függőlegesen a háttérképhez képest
Meg lehet oldani valahogy, hogy legyen egy darab kép ami legalul van és az egész oldalt kitölti, a többi, mozgó elem pedig ehhez viszonyítva legyen elhelyezve az oldal méretétől és megjelenítési módjától függetlenül?
Köszönöm bárkinek aki tudna segíteni!
Szerintem nem tudod a képernyőtől függetlenné és csak a háttértől függőve tenni, hacsak nem pozicionálod mindegyiket abszolút módon.
Az lenne a legegyszerűbb, ha githubon, vagy pl. pastebin-en megosztanád a már meglévő kódot, aztán rá tudnánk nézni.
"Meg lehet oldani valahogy, hogy legyen egy darab kép ami legalul van és az egész oldalt kitölti"
A képet az oldal/az elem háttérképként használod - background-image CSS-tulajdonság - és a background-size CSS-tulajdonság cover értékűvé állításával beállíthatod, hogy a teljes területet kitőltse.
"a többi, mozgó elem pedig ehhez viszonyítva legyen elhelyezve az oldal méretétől és megjelenítési módjától függetlenül"
Használj százalékos méreteket.
#2: Így csináltam, de amikor F11-el teljes képernyős módra állítom, akkor feljebb ugranak a mesefigurák amik nem a background részei
Úgy akarnám, hogy ne látszódjon a tálca meg semmi más amikor megnyitják, de úgy meg alapértelmezetten ugranak lejjebb: sajnos nem értek annyira ezekhez, hogy fel tudjam úgy tagolni az oldalt, hogy mindkét módban jól működjenek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!