Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szoktak túlozni teljesítményér...

Szoktak túlozni teljesítményértékelésen?

Figyelt kérdés

Fejlesztői munkakörben dolgozom egy nagy cégnél, világszerte használják munkára a szoftvereinket.

Nekem folyamatosan az a benyomásom, hogy rosszul teljesítek. Ezt abból szűröm le, hogy tesztelés során szinte mindig találnak egy-egy kisebb vagy nagyobb hibát, a review során folyamatosan visszadobják a munkámat, úgy érzem túl sokat kérdezgetek a szenioroktól, stb. Teljesítményértékelésen, vagy ha visszajelzést kérek, akkor pedig kis híján azt mondják, hogy az egyik legjobb vagyok aki eddig ezen a részlegen dolgozott. Ez a fizetésemelésben is meglátszik, ugyanakkor ott vannak a dolgok, amiket felsoroltam. Emiatt nagyon nagy kettősség van bennem.

Túl szigorú lennék magammal? Vagy egy ilyen nagy cég csak a tökéleteshez közeli állapotot fogadja el, így természetes, hogy vissza kell mindig térni korábbi fejlesztésekhez finomhangolni azt?

2 éve dolgozom itt.

2021. febr. 27. 11:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
2 év alatt nem leszel profi. :). Ez természetes. Majd 10 év múlva jobb lesz.
2021. febr. 27. 11:59
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, a seniorok azért vannak, hogy felhúzzák a juniorokat, ha nem kérdeznél, akkor csak vesztegetnéd az idődet, hiszen nem fejlődnél. És csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Junior vagy, tudják, hogy sokat kell még tanulnod. Nyilván, amikor visszadobják a kódodat, megérted, hogy miért dobták vissza, és azt ki tudod javítani. Ahogy telik az idő, egyre kevesebbet hibázol, egyre jobban rááll az agyad. A szoftverfejlesztői team emberi közösség, sokkal inkább az számít, hogy csapatban hogy tudtok együtt dolgozni, mint az, hogy az egyes fejlesztők mennyire jók önmagukban. Ha te produktív tagja vagy a csapatnak, nincsenek kommunikációs problémák, dinamikusan tudsz reagálni az új dolgokra (ebbe beleértem azt is, hogyha esetleg kritizálják a kódod), akkor jó vagy. A cégek sokkal inkább ilyen embereket keresnek, mint olyat, aki istenverte nagy király kóder, de képtelen elviselni ha kritizálják, vagy nem tudja kommunikálni rendesen, hogy mit miért csinál. Ezek az emberek általában nagyon sok kárt tudnak okozni annak ellenére, hogy önmagukban lehet, hogy nagyon jó szakemberek.
2021. febr. 27. 12:05
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ezt kell mondani teljesítményértékelésen:

[link]

2021. febr. 27. 13:38
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A szoftverek nagyon bonyolult állatok, nem véletlenül van review meg tesztelés. Nálunk a seniorok kódját is reviewzzuk, legtöbbször találunk is dolgokat, amiket még egyszer át kell gondolni, kicsit átírni. A teszteken is szoktak kibukni dolgok és ez így van rendjén.

Amúgy a mi szakmánkban elég gyakori az "imposztor szindróma". Ha túlságosan eröt vesz rajtad, akkor beszéld meg a kollégáiddal/fönököddel/szakemberrrel.

[link]

2021. febr. 27. 19:39
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem vagy egyedül ezzel. Én is voltam már úgy, hogy "fú, nem teljesítek elég jól, lassan haladnak dolgok, lehet hogy ki fogok kopni", és épp amikor ennek a közepén voltam, megkaptam a főnöktől, hogy rendkívül elégedett velem mindenki, és kaptam egy vaskos fizetésemelést is. Szerintem a fejlesztői világban sokan vannak így.
2021. febr. 27. 20:46
 6/6 anonim ***** válasza:

Nálam fordítva van. Napi 3 hibajegyet oldottam meg, ami már 3 éve a backlogban volt és a customer nyafogott miatta. Ez volt az első évem és seniorként kezdtem ott. Volt mit behozni és sikerült a 300 feletti backlogot szépen leyornásznom 50 alá.

Azt hittem király vagyok. Napi 9-12 órát dolgoztam és élveztem. Előadásokat tartottma a bonyolultabb (legalább 1 hetes) hibajegyekről és sokat fejlődött a csapat.

Évvégi értékelés: Nem elég. Nem. Érték hozzá. Mit képzelek, ki vagyok én, hogy javaslatokat teszek egyes szegmensek reaktorálására.

Na azóta pont lefosom, ki mit mond és évente 8 hibajegyet oldok meg. Mert kicsit úgy vagyok vele, mint a belinkelt videón. Semmi motiváció. De dolgozom. Sokat dolgozom. És sokat kódoló. Csak nem annak a cégnek, akinél a fizum kapom. Mert én szeretek kódolni és optimalizálni. Csak ha nem becsülnek meg, akkor kapják be a kecske szavát!

2021. márc. 4. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!