Szoktak túlozni teljesítményértékelésen?
Fejlesztői munkakörben dolgozom egy nagy cégnél, világszerte használják munkára a szoftvereinket.
Nekem folyamatosan az a benyomásom, hogy rosszul teljesítek. Ezt abból szűröm le, hogy tesztelés során szinte mindig találnak egy-egy kisebb vagy nagyobb hibát, a review során folyamatosan visszadobják a munkámat, úgy érzem túl sokat kérdezgetek a szenioroktól, stb. Teljesítményértékelésen, vagy ha visszajelzést kérek, akkor pedig kis híján azt mondják, hogy az egyik legjobb vagyok aki eddig ezen a részlegen dolgozott. Ez a fizetésemelésben is meglátszik, ugyanakkor ott vannak a dolgok, amiket felsoroltam. Emiatt nagyon nagy kettősség van bennem.
Túl szigorú lennék magammal? Vagy egy ilyen nagy cég csak a tökéleteshez közeli állapotot fogadja el, így természetes, hogy vissza kell mindig térni korábbi fejlesztésekhez finomhangolni azt?
2 éve dolgozom itt.
Ezt kell mondani teljesítményértékelésen:
A szoftverek nagyon bonyolult állatok, nem véletlenül van review meg tesztelés. Nálunk a seniorok kódját is reviewzzuk, legtöbbször találunk is dolgokat, amiket még egyszer át kell gondolni, kicsit átírni. A teszteken is szoktak kibukni dolgok és ez így van rendjén.
Amúgy a mi szakmánkban elég gyakori az "imposztor szindróma". Ha túlságosan eröt vesz rajtad, akkor beszéld meg a kollégáiddal/fönököddel/szakemberrrel.
Nálam fordítva van. Napi 3 hibajegyet oldottam meg, ami már 3 éve a backlogban volt és a customer nyafogott miatta. Ez volt az első évem és seniorként kezdtem ott. Volt mit behozni és sikerült a 300 feletti backlogot szépen leyornásznom 50 alá.
Azt hittem király vagyok. Napi 9-12 órát dolgoztam és élveztem. Előadásokat tartottma a bonyolultabb (legalább 1 hetes) hibajegyekről és sokat fejlődött a csapat.
Évvégi értékelés: Nem elég. Nem. Érték hozzá. Mit képzelek, ki vagyok én, hogy javaslatokat teszek egyes szegmensek reaktorálására.
Na azóta pont lefosom, ki mit mond és évente 8 hibajegyet oldok meg. Mert kicsit úgy vagyok vele, mint a belinkelt videón. Semmi motiváció. De dolgozom. Sokat dolgozom. És sokat kódoló. Csak nem annak a cégnek, akinél a fizum kapom. Mert én szeretek kódolni és optimalizálni. Csak ha nem becsülnek meg, akkor kapják be a kecske szavát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!