Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen szoftverekkel szokták...

Milyen szoftverekkel szokták a fejlesztők rögzíteni, hogy mennyi időt töltenek el egy adott feladattal alkalmazás fejlesztésekor?

Figyelt kérdés
2021. febr. 26. 13:52
 1/10 anonim ***** válasza:
34%
.log
2021. febr. 26. 14:26
 2/10 anonim ***** válasza:
67%
Nálunk hála Istennek, nincs ilyen.
2021. febr. 26. 14:28
 3/10 anonim ***** válasza:
32%
excel tábla
2021. febr. 26. 17:48
 4/10 anonim ***** válasza:
70%

Ezt szabadúszok szokták csak, hogy óradíjjat számíthassanak. Sokana Toggl-t használják erre, de sok minden más alkalmas lehet ilyenre.

Konkrétan, ha cégnél dolgozol - ott még soha nem hallotam, hogy ezt csinálták volna. Nálunk agilis fejlesztés van, mindennap reggelente elmondod, hogy mit csináltál tegnap és mit csinálsz ma így nyomonkövethető, hogy haladsz illetve táblás módszerrel pakoljuk át, hogy mi van kész, mi van folyamatban, mihez nem nyúltunk még, ki mit csinál stb - ezenkívül 2 hetente van nagyobb ülés, ahol megbeszéljük a következő 2 hét feladatait és nehézség szerint osztjuk be őket így hozzárendelhető, hogy mennyi idő lesz 1-1 feladat és ki csinálja, itt lehet ötleteni stb. Szóval nincs szükség időmérésre.

2021. febr. 26. 19:05
 5/10 anonim ***** válasza:
Minden epkezlab ceg hasznal ITS/ project management szoftvert pl: Jira, GitLabon alapbol van szeintem GitHubon is, ahogy az elozo valaszolo is irta van egy board ami fel van osztva pl: in progress, current sprint, next sprint, backlog, in staging, deployed stb. oszolopokba, amikor magadhoz veszel egy taskot az automatikusan at kerul az in progressbe, az onnantol szamolt ido a merge requestig vagy amig a stagingbe kerul szamit egy task teljesitesenek
2021. febr. 27. 09:36
 6/10 anonim ***** válasza:

"amikor magadhoz veszel egy taskot az automatikusan at kerul az in progressbe, az onnantol szamolt ido a merge requestig vagy amig a stagingbe kerul szamit egy task teljesitesenek"

Persze, ezt mindenhol csinálják, de olyanról még soha sem hallottam, hogy valahol azt nézték volna, hogy egy adott tickettel mennyi ideig foglalkozott a fejlesztő. Ennek ugyanis semmi értelme (hacsak nem kontraktor munkáról van szó, de az más kérdés).

2021. febr. 27. 12:17
 7/10 anonim ***** válasza:
nálunk volt ilyen, hogy jira ticketekre kellett órákat könyvelni... elég szar ezeket írogatni
2021. febr. 27. 19:46
 8/10 anonim ***** válasza:
#6 jo, hat nalunk sem nezi senki, de a kerdes arra iranyult hogy hogyan lehet rogziteni, hat nem a Feri irja excel tablazatba
2021. febr. 28. 06:51
 9/10 anonim ***** válasza:

Nálunk volt egy belső cucc, amiben minden időt el kellett számolni.

Persze semmi értelme nem volt, mert mindig 8 órát kell elszámolni, akkor is ha 6 óra után leléptem és akkor is, ha 10 órát voltam bent.

Szabadúszóként dolgozva pedig mindig használok valamilyen PM tool, Jira, Trello, stb. és a Win stopperével mérek. Ez elsősorban azért fontos, hogy lássam, mennyire jól becsültem meg a szükséges időt.

2021. márc. 1. 16:33
 10/10 anonim ***** válasza:

Jira (drága és vacak, főleg ha nincs hozzá meg a kellő bővítmény)

Agilefant

Sherpa

Zoho

Freshwork

Trello

Desktime

Hours

Hubtask

Rescue time

Clockify

Mavenlink

Core

(amúgy én is a ".log" híve vagyok. Amikor új taskba kezdek, felirom az időpontot. Mindne pénteken fél óra alatt felviszem a rendszerbe percre pontosan, mit csináltam. A log fileokban le van írva minden, ami kell a visibilityhez. De akár napi 4 órát is lehet tölteni ezeknek a szuper dolgok követésével, és akkor végképp kiég a programozó, mocskosul lehet mikormanegementelni. Volt ilyen melóm, ahol 15 percenként kellett jelentés küldeni. Szerinted mennyit haladtam. 2 hónap után már az állásokat böngésztem és a 15 perces jelentésekbe is leírtam. Nem volt nehéz jobb állást találni. Az első, ami szemébe jött és nem volt micromanagement, az jobb volt.)

2021. márc. 4. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!