Az ilyen 6-12 hónapos intenzív képzések mennyire jók?
Mérnökinfo karon vagyok egyetemen, viszont herotom van már a sok töltelék tárgytól. Olyanokat tanulok, amit soha a büdös életben nem fogok használni miután szakosodtam, de mégis lenyomják a torkomon és elveszik minden motivációmat a szakma iránt..
Ráadásul az online oktatás miatt egyes tárgyakat le se adnak rendesen..
20:
Nem ismerem a bootcampek anygát, de coursera, edx és társainál 2 hónap alatt meg lehet tanulni annyit, mint ami az összes programozással kapcsolatos tananyag egy mérnökinfó vagy profinfó alapszakon. Szóval nehezen tudom elképzelni, hogy ezen boorcampeken hónapokig pö.csölnének egy egyetemi prog1 tananyagával. Aztán persze lehetséges. Ettől még amit egyetemen tanítanak programozást, az kevés.
" Ettől még amit egyetemen tanítanak programozást, az kevés."
Én ezzel is vitáznék. Mindent megtanítanak, amire szükséged van. Utána a megtanuld dolgokból tudsz építkezni és bármit megvalósítani. Persze. Van egymilliárd féle technológia, azokat nem fogják egyesével a szádba rágni, viszont ha valami szembe jön akkor könnyen elsajátíthatod már egyedül is, hiszen nagyon nagyon jó alapod van. De például a C, C++ nyelveket nagyon keményen letolják a torkodon, tehát kisujjból megtudsz bármit csinálni. :)
amúgy nemrégiben egy úriember előadást tartott nekünk az epam-ról, arról mi a véleményetek?
szerintem is elég jól megtanít az egyetem. Belemegy a részletekbe olyan szinten amilyen szinten a youtube-ra feltöltött videósok általában nem szoktak (van kivétel, de a legtöbbre nem ez a jellemző..)
22:
Egyetemen is tök nulláról kezdtük a programozást (pedig foglalkoztam már vele korábban), elég kevés órában. Courserán és társain is vannak alapozó kurzus sorozatok. Szóval ezek simán összevethetőek.
23:
Mikor egyetemista voltam , a printf, scanf paramétereit magotlatták, illetve a minél gyorsabban hányj össze valamit, ami a megfelelő bemenetre a megfelelő kimenetet adja típusú gyors ZH-k mentek. Nem arról van szó, hogy konkrét technológiat kellene tanítani, de alapok, szemlélet hiányzott.
25:
Az első bekezdésedbe azt mondtad, hogy alapktól kezdtetek. A következő rész végén meg, hogy az alapok, szemlélet hiányzik. Nem kötözködés, de a kettő bekezdés ellent mond egymásnak. :)
Ugyan nálunk is az alapokól kezdtük, azért mert sokan olyan intézményből érkeznek, ahol előtte sose hallotak még a programozásról, de ezek az alapok az első pár órán voltak csak, mert bőven elég annyi idő rá.
26:
Alapoktól kezdtük az azt jelenti, hogy nulláró. Az alapok hiányoztak pedig azt jelenti, hogy maeddig eljutottunk, az kevés alapnak is.
Az egy dolog, hogy eljutottatok X óra alatt valameddig, ha csak azt az órát számítod akkor nem jutsz előrébb. Otthon is kell csinálni és tanulni, forgatni az ajánlott irodalmat is. :). Egyetem mellett simán nézelődhetsz udemny és courserán is.
1 kredit az 30 óra kőkemény tanulásnak számít. Nálunk minden programozási tárgy 5 kredites volt, ami azt jelenti, hogy 150 óra tanulással sajátíthatod el az adott tárgyat. Hány udemy kurzuson van 150 órás anyag? Nem túl sok. :).
Nálunk 12 óra volt ugyebár 1 félév. gyakorlat 12 óra előadás 12 óra, az 24*2 -> 48 órát foglalkoztál az egyetemen. Ezenkívül neked otthon még 102 órát kellett "volna" tanulnod. Ez azért már nem olyan kevés. Persze senki se fog 102 órát még otthon foglalkozni ezzel. :D De ez akkor mindenkinek a saját problémája, hogy nem ült le tanulni és folytatni az anyagot vagy bővíteni a tudását ... szóval emiatt nem lehet szidni az intézményt, hogy nem jutottál el addig ameddig elkellett volna jutnod, mert neked is tenni kell érte.
28:
"Az egy dolog, hogy eljutottatok X óra alatt valameddig, ha csak azt az órát számítod akkor nem jutsz előrébb. Otthon is kell csinálni és tanulni, forgatni az ajánlott irodalmat is. :). Egyetem mellett simán nézelődhetsz udemny és courserán is."
Egyetértek. Én viszont csak az egyetemen oktatott programozás anyagról írtam, ami közel nulla. Ezért is írtma feljebb, hogy egyetemen is lehet, és kell foglalkozni a tananyagon túl is programozással. Sőt, sokkal többet kell, mint ami a tananyag.
"1 kredit az 30 óra kőkemény tanulásnak számít. Nálunk minden programozási tárgy 5 kredites volt, ami azt jelenti, hogy 150 óra tanulással sajátíthatod el az adott tárgyat. Hány udemy kurzuson van 150 órás anyag? Nem túl sok. :)."
Rossz a megközelítésed, a legtöbb ilyen kurzus mondjuk 30-40 óra videóanyag, azt ne azzal vesd össze, hogy mennyit kell tanulnod, mert a videókon felül ugyanúgy gyakorolsz, ugyanúgy elolvashatod a kötelező vagy ajánlott anyagokat, ugyanúgy beadandókat csinálsz. És nem egyetlen ilyen kurzusról beszéltem, hanem sorozatokról (pl. Coursera Specialization).
Az intézményt azért szidom, mert kb. általános iskola szintig jutottunk egy programozásban (tagozatos voltam anno, Pascalból tényleg közel odáig jutottunk, mint egyetemen), míg matekból természetesen elvárás votl belépőnek a középiskolai szint, és kb. két hétnek több anyaga votl, mint progból egy félév.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!