Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ezt egyszerűbben meg lehet...

Ezt egyszerűbben meg lehet oldani c++-ban?

Figyelt kérdés

Sziasztok, igen, megint én.. :')

Na szóval, működik a "menü", csak szerintem nagyon túlbonyolítottam. Feltétlenül kell ehhez a 3 while loop? Mert amig a 2 while-t nem raktam be egy nagy while loopba, addig bizonyos inputoknál nem azt kaptam amit szerettem volna.

[link]

2021. febr. 12. 17:26
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Belenéztem. Ne. Ezt ne. :). Ha már angolt akarsz akkor tessék:

https://www.youtube.com/watch?v=18c3MTX0PK0&list=PLlrATfBNZ9..

Minőségileg is igényes - tartalmilag meg kifogástalan.

2021. febr. 12. 19:11
 12/24 A kérdező kommentje:
#11 Már végig fogom darálni a freeCodeCamp-es videot, de termeszetesen utana elkezdem a Cherno-sat. Koszi az ajanlast
2021. febr. 12. 19:16
 13/24 anonim ***** válasza:

Az enumos részt meg lehet oldani máshogy is:

Használhatsz makrókat(bár ez inkább C-ben divat, C++ban nem annyira szokás erre használni): [link]

Vagy ami még müködhet, létrehozol két globális változót: [link]

A Valasztas valasztas sorhoz:

Az enummal létre tudsz hozni egy új tipust, aminek az értékei azok az "értékek" lehetnek, amik fel vannak tüntetve. A kódban a Valasztas (nagy kezdöbetüvel) az enum neve. A Valasztas valasztas; sor azt jelenti, hogy deklarálunk egy valasztas nevü változót, aminek a típusa a Valasztas nevü enum.

2021. febr. 12. 19:42
 14/24 A kérdező kommentje:

Sziasztok ujra! Elkezdtem tovabbgondolni a jatek fv-t. (csinaltam egy winLoss fv-t is). DE. Az a gondom, hogy meg ha nem is talalom el a randomSzam-ot, akkor is ugye az egyenlegbol csak le kene vonnia tét * 10-et.

De helyette folyton Ezt irja ki:

Sajnalom, vesztettel! Az egyenleged most: 6421984Ft

??? Nem is lehet annyi, az alap egyenleg 1000, tétnek pedig 10-et irtam be.

Itt a kod:

[link]

2021. febr. 12. 20:15
 15/24 anonim ***** válasza:

Na, szerintem most álj meg egy kicsit a kódolásban, és keresd ki abban a tutorialban, amiböl tanulsz a függvényeket. Ami most kelleni fog neked, az az, hogy hogyan adsz át értékeket egy függvénynek, meg hogyan adsz vissza értékeket a függvényböl.

Ha megnézted, akkor át kell gondolnod a winLoss függvényedet.

Szerintem úgy tervezd meg a winLoss függvényt, hogy paraméterül kapja meg tétet, a tippelt számot, a nyeröszámot valamint az aktuális egyenleget.

A visszatérési értéke pedig legyen az új egyenleg(amikor már megtörtént a nyerés utánni kifizetés, vagy a vesztés utánni levonás)

2021. febr. 12. 21:02
 16/24 anonim ***** válasza:
Egyáltalán hogy fut le a kódod? :D Nálam síkit a VS a winloss fv-re :D
2021. febr. 12. 21:22
 17/24 A kérdező kommentje:

Mar faradt vagyok ehhez, holnap nekifutok megint. Koszi a helpet :D

#16 Nem vs-t hasznalok hanem CodeBlockot. :D

2021. febr. 12. 22:01
 18/24 anonim ***** válasza:
Szerintem válts. Visual Studio 2019 Community ingyenes vagy a QT-ra. Elvileg lefordítani se tudnád, mert az IDE szól, hogy hé, figyelj már ott egy függvény, amelynek int a visszatérési értéke és ezt Te használod, de nem írtál visszatérést. :)
2021. febr. 12. 23:04
 19/24 A kérdező kommentje:

Sziasztok ujra :D! Szerintem mukodik amit a #15 irt!

Itt a kod:

[link]

2021. febr. 13. 08:59
 20/24 A kérdező kommentje:

UPDATE: csinaltam egy while loopot az uj_Egyenleg fv-be

[link]

2021. febr. 13. 09:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!