Ezt egyszerűbben meg lehet oldani c++-ban?
Sziasztok, igen, megint én.. :')
Na szóval, működik a "menü", csak szerintem nagyon túlbonyolítottam. Feltétlenül kell ehhez a 3 while loop? Mert amig a 2 while-t nem raktam be egy nagy while loopba, addig bizonyos inputoknál nem azt kaptam amit szerettem volna.
Belenéztem. Ne. Ezt ne. :). Ha már angolt akarsz akkor tessék:
https://www.youtube.com/watch?v=18c3MTX0PK0&list=PLlrATfBNZ9..
Minőségileg is igényes - tartalmilag meg kifogástalan.
Az enumos részt meg lehet oldani máshogy is:
Használhatsz makrókat(bár ez inkább C-ben divat, C++ban nem annyira szokás erre használni): [link]
Vagy ami még müködhet, létrehozol két globális változót: [link]
A Valasztas valasztas sorhoz:
Az enummal létre tudsz hozni egy új tipust, aminek az értékei azok az "értékek" lehetnek, amik fel vannak tüntetve. A kódban a Valasztas (nagy kezdöbetüvel) az enum neve. A Valasztas valasztas; sor azt jelenti, hogy deklarálunk egy valasztas nevü változót, aminek a típusa a Valasztas nevü enum.
Sziasztok ujra! Elkezdtem tovabbgondolni a jatek fv-t. (csinaltam egy winLoss fv-t is). DE. Az a gondom, hogy meg ha nem is talalom el a randomSzam-ot, akkor is ugye az egyenlegbol csak le kene vonnia tét * 10-et.
De helyette folyton Ezt irja ki:
Sajnalom, vesztettel! Az egyenleged most: 6421984Ft
??? Nem is lehet annyi, az alap egyenleg 1000, tétnek pedig 10-et irtam be.
Itt a kod:
Na, szerintem most álj meg egy kicsit a kódolásban, és keresd ki abban a tutorialban, amiböl tanulsz a függvényeket. Ami most kelleni fog neked, az az, hogy hogyan adsz át értékeket egy függvénynek, meg hogyan adsz vissza értékeket a függvényböl.
Ha megnézted, akkor át kell gondolnod a winLoss függvényedet.
Szerintem úgy tervezd meg a winLoss függvényt, hogy paraméterül kapja meg tétet, a tippelt számot, a nyeröszámot valamint az aktuális egyenleget.
A visszatérési értéke pedig legyen az új egyenleg(amikor már megtörtént a nyerés utánni kifizetés, vagy a vesztés utánni levonás)
Mar faradt vagyok ehhez, holnap nekifutok megint. Koszi a helpet :D
#16 Nem vs-t hasznalok hanem CodeBlockot. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!