Segítene valaki hol rontom el a rendezési algoritmust?
Ahogy szeretném az az, hogy megyek i-től a tömb végéig és megkeresem az adott intervallumon a legkisebbet (ez lenne a belső for ciklus), ha ez meg van elmentem ezt az értéket és a helyét majd ettől a poziciótól elkezdek visszafele menni az aktuális i indexig (úgy hogy még ne érjem el) és el kezdem "fentebb tolni" az értékeket mivel az aktuális minimum le van mentve egy külön változóba így nem számít, hogy felül van írva. Majd elérem ezt amit előbb írtam i indexet akkor ami kezdetben ott 0 indexen volt ugye a fentébb tolás miatt már az 1-es indexen van így a 0.indexre berakom az előbb megtalált minimumot. A következő ciklusban viszont mivel a 0. indexen már az egész tömb legkisebb eleme van így az 1-es indextől indulok i=1 től vizsgálom n-ig a legkisebbet.
Ezt próbáltam volna megvalósítani a fentebbi kódban, azonban mint "látható" nem sikerült és valahol félresiklik az egész. Az lenne a kérdésem, hogy hol rontom el avgy hogyan kéne megcsinálni? (ez a beszúrásos keresés, csak nem indexet mentek le, hanem konkrét értéket..legalábbis szerintem ennyi különbség lenne Elméletben)
1. A VS Code egy random editor szintjén van, miért azt használod? C++-hoz minden platformra vannak jó IDE-k.
2. Parancssorban is lefordíthatod, akkor nem tudod nem látni a kimenetet.
Egy megjegyzés: minden második héten le kell írnom 1-1 kérdésnél, hogy a c++-ban a sizeof nem azt csinálja, amit vársz, legalábbis nem szabályosan.
Inkább add meg, hogy 6, vagy tárold egy konstansban...
Nem tudom, hogy hol tanítják ezt így, vagy miért terjedt el, de szörnyű...
Úgyhogy még egyszer: a sizeof operátor a megadott paraméter TÍPUSÁNAK méretét adja vissza. Jelen esetben amit ezáltal elk**sz: a sizeof nem 6-ot fog adni neked, ahogy várnád, hanem a memóriacím méretét, ugyanis a paraméter amit kap, az egy pointer egy tömbre. Vagyis x86 architektúrán 4 bájt, azaz 4-et ad értékül. Kezdetnek innen indulj el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!