Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mit gondoltok erről a nyelvtan...

Mit gondoltok erről a nyelvtanulási sorrendről ?

Figyelt kérdés

Python ----> php ----> javascript ----> C#/C++

Ethical Hacking / Penetration testing / CyberSecurity az ami érdekel és ezzel is szeretnék foglalkozni a késöbbiekben.

2021. jan. 22. 10:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem gondolom, hogy különösebben nagy jelentősége lenne a sorrendnek.
2021. jan. 22. 10:17
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Éppenséggel működhet ez a sorrend, nincs ezzel gond.
2021. jan. 22. 10:19
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha megvan Python, a PHP felesleges. A C#/C++ teljesen független a Python/Javascript vonaltól. Inkább azt kellene eldöntened, hogy mi érdekel, milyen típusú problémákat akarsz megoldani, mert az nagyban befolyásolja, hogy milyen nyelvet/technológiát válassz. De akármi a preferencia, a PHPt kihagynám.
2021. jan. 22. 10:21
 4/13 anonim ***** válasza:
24%

Elhibázott dolognak tartom a pythonnal nyitni. Pláne, hogy a kérdező távlati célja a c++.

Keserves lesz.

Amúgy, a mellékvéleményem, hogy hülyeség efféle sorrend felállítása. Programozni kell megtanulni, aztán a feladathoz a megfelelő eszközt kiválasztani, feltéve, ha ezt nem teszi meg a munkáltató helyettünk.

Sokkal jobban jár a kérdező, ha egy nyelv támogatásával programozni tanul meg. Azon az egy nyelven minél mélyebben. De ha később tovább kiván lépni, akkor semmiképpen ne a python legyen az a nyelv.

2021. jan. 22. 10:35
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, php-t nem is szeretném húú de nagy szinten tudni, csak szimplán a nagyon alapokat.(php-ból egy szimpla cc-t néznék meg vagy valami hasonlót) A sorrend az azért ez, mert a jelenlegi iskolámban kb. ilyen sorrendben tanulnánk majd, de tudom, hogy nem az iskolában fogom ezeket elsajátítani és egy kicsit szeretném tudni, hogy mégis miről szól az óra amikor tanuljuk ezekett.
2021. jan. 22. 10:41
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

Így más a helyzet.

Ti nem tanulni fogjátok az általad sorolt nyelveket, hanem betekintést fogtok kapni.

Az semmiképpen nem rossz, ha egy ismert, rendszeresen használt nyelv mellett az ember probál megismerni más nyelveket, azokat összehasonlítani, stb.

Ez azonban a korai időszakban még több kárral járhat mint amennyi haszna van. Legalábbis szerintem.

2021. jan. 22. 11:38
 7/13 A kérdező kommentje:
pontosan milyen károkra gondolsz #6? Szerintem pont, hogy haszna, előnye van annak, ha biztos forrásból magamtól kisérletezések és kérdések útján megtanulok egy nyelvet, de kiváncsi vagyok rá, hogy pontosan mire gondolsz.
2021. jan. 22. 11:54
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg elég demotiváló lehet egy gyereknek (gimnazistának), amikor meg akarják tanítani a pointerek és referenciák használatára C++-ban, közben meg még az alapvető vezérlési szerkezeteket sem gyakorolta be készségszinten, és mondjuk a programozási tételeket sem ismeri. Fogalma sem lesz semmiről, és vért fog izzadni hogy megtanulja. De ha Pythonban megtanul programozni, utána kisebb ugrás lesz a C++, mintha nulláról kezdene azzal.
2021. jan. 22. 12:01
 9/13 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a válaszodat! Én szeretem a kihívásokat, de szerintem tudom mire gondosz, átfogom gondolni mindenlépp, hogy mi legyen. :)
2021. jan. 22. 12:14
 10/13 anonim ***** válasza:

Szerintem ha a c++ a célod akkor azzal kezdj ebből a könyvből:

Tanuljuk meg a c++ nyelvet 24 óra alatt. Sokan nem szeretik ezt a könyvet de csak azok mondják ezt akik azt hiszik lehetséges programozni anélkül, hogy először megtanulná a nyelvi elemeket. Ez a könyv pedig a legszájbarágósabb a nyelvi elemek elsajátítására. Tegyél egy próbát ezzel a könyvel is aztán meglátod.

2021. jan. 22. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!