Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hisztek e abba hogy egy...

Hisztek e abba hogy egy robotnak empátiája lehet?

Figyelt kérdés
2021. jan. 21. 04:57
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
62%

"Az empátia is azért van az emberbe mert szüksége van rá."

És a vakbél? Arra mi szükség van?

"sztem ha a hardver és a szoftver nem biológiai alapú nem lehet sem érvénye sem képessége ilyesmire. Ha nincs evolúciója honnan volnának evolúciós mozgatói? Honnan lehetne fémeknek evolúciója?"

Hogy ne volna evolúciója? Nézz meg egy ford T modellt és egy Ford Mustangot, vagy egy Mondeót.

Az csak buta ábránd, hogy az ember, önnön korcs tökéletlenségét figyelmen kívül hagyva, magát mindenek fölé helyezi. A teremtés koronája valójában egy aprócska stift egy hatalmas és extrém bonyolult gépezetben.

Az ember egy silány kis gépezet, felprogramozva, önmódosító kóddal ellátva. A kód a DNS szekvencia, a gép maga az agy neuronhálózata. Minden más csak ezek kiszolgálására létrehozott periféria, érzékelő.

2021. jan. 22. 11:17
 22/54 anonim ***** válasza:
100%

"Na jó de ez egy evolúciós drive. A fehérjék zsírok víz könnyebben cserélődik ki mint a szilícium meg a fém."

Evolúciós irányba terelni ezt a diszkussziót teljesen értelmetlen. A fém/szilícium olyan, amilyenre tervezzük-építjük, a természetes szelekció ebben kérdésben nem játszik.

"Egy fémnek mi szüksége volna rá? "

Ez tökéletesen értelmetlen kérdés. Mi szüksége a fém-szilícium kombónak, hogy számokat szorozzon össze? Mégis képes rá.

2021. jan. 22. 11:18
 23/54 A kérdező kommentje:
Az igaz.
2021. jan. 22. 11:38
 24/54 A kérdező kommentje:
Csak valahogy sztem az empátia sokkal inkább össze függ az önmagunkról való tudással és az evolúcióval mint önmagában a számítás. Mintha maga a számítás egy primitívebb dolog volna. A számológép nem tud a számításaival önmagára ébredni sem empátiára nem képes. Pusztán mert sokkal gyorsabban tud egy számítást el végezni. Sztem nem is érinti az empátiát. Úgy vélem közük nincs egymáshoz. Úgy vélem az ösztönökről úgy gondolkozni hogy azok csak programok lekicsinylő szerintem többek puszta programoknál. A programoknak nincs szellemük lényük.
2021. jan. 22. 11:44
 25/54 A kérdező kommentje:

A szellem sztem az ösztönök és az intelektus finom keveréke. De az intelektus az vajon puszta számítás?

A programok mind lineáris szekvencián futnak. A természetben nincs linearitás.

Sztem ez a robotok tragédiája. xD

Az is érdekes kérdés hogy mi a robot? Mert az nem csak szilícium meg fém lehet. Adott esetben az ember is robotá silányulhat. Lásd a hétköznapok rutinjai. Vagy a zombi társadalom. stb

2021. jan. 22. 11:58
 26/54 A kérdező kommentje:
Azt hogy az agyunkba neurális implantátumot helyeznek amivel meg nő a számítási kapacitásunk olyan mérnöki igényű feladatokhoz amire csak számítógépek képesek de az agyunk összes többi része emberi módon működik a testünk energiaellátását pedig akuk végzik el íj módon nem volna szükségünk csontvelőre vérre szervekre tehát lehetnénk szén nanocsövekből el tom képzelni de hogy szoftver empátiával rendelkezzen azt nem. És még ebben a modellben is jó kérdés hogy mennyire számolható fel a biologiai énünk ugyanis az agynak szüksége van oxigénre és hogy az mennyire volna össze köthető akukkal tudna e úgy működni én nehezen tudom el képzelni. Akkor meg ki kéne mű neuronokra cserélni az egész agyat az meg megint csak felfoghatatlan ki hívás és azokat meg nem tudja a szervezet elő állítani így hasonlóan működne mint a pendrive át töltöd egy másikba az adatot majd be teszed a robot koponyába. Így tom el képzelni a páncélba zárt szellemet.
2021. jan. 22. 13:37
 27/54 anonim ***** válasza:
85%

"A szellem sztem az ösztönök és az intelektus finom keveréke. "

Szellem nem létezik. Csak az agy nagyon-nagyon komplex működését ragadja meg az emberi képzelet így. HA visszamennél 200 évet, és mutatnál egy számítógépet egy akkori embernek, ő is azt hinné, hogy szellem van benne. Azok a képességek, amiket a mai ML applikációk röhögve elvégeznek néhány évtizede még abszolút elképzelhetetlennek tartottak.

Hogy ez a fejlődés meddig lesz fenntartható, milyen irányba fog haladni azt most még nem lehet belátni.

2021. jan. 22. 14:08
 28/54 A kérdező kommentje:

Hát én meg azt nevezem szellemnek.

"Csak az agy nagyon-nagyon komplex működését ragadja meg az emberi képzelet így."

ez a mondat miben különbözik ettől?

"A szellem sztem az ösztönök és az intelektus finom keveréke."

A te kifejezésmódod egy picikét elvontabb.

2021. jan. 22. 15:15
 29/54 anonim ***** válasza:

"A programok mind lineáris szekvencián futnak."

És szerinted az MI fejlesztés csak a lineáris programozást ismeri? A neurális hálózatok mennyiben lineárisak?

2021. jan. 24. 01:16
 30/54 A kérdező kommentje:
Nem tudom nem értek hozzá. Annyit tudok hogy nem a hagyományos A-b mintát követi de egy ember képes meg érteni mások profán irracionalitását. hogy egy neurális háló ere képes legyen pusztán számítással ere mondom hogy Matrjoska Agya kellene hozzá.
2021. jan. 24. 16:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!