Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java vagy C# nyelvvel érdemes...

Java vagy C# nyelvvel érdemes nekifutni a munkaerőpiacnak?

Figyelt kérdés

Mindkettőt tanultam (felsőoktatás), de egyiket sem olyan mélységig, hogy dolgozzak vele.

A követekező években szerenték egy backend nyelve koncentrálni, nem csapongani ide-oda.

Azt látom, hogy Java-val több álláslehetőség van, C# viszont (nekem) valahogy jobban kézre állt amikor tanultam, bár akkora nagyon nagy különbséget nem éreztem közöttük.

2021. jan. 12. 08:24
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

Ebben van a nagy biznisz:

[link]

2021. jan. 12. 08:38
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét nyelvvel el tudsz helyezkedni, Java fejlesztőt én is úgy látom hogy többen keresnek, de többen is tanulják tehát ha így nézed nagyobb lesz a konkurencia. A C# sem olyan rossz ahogy sokan lehúzzák.
2021. jan. 12. 08:38
 3/10 anonim ***** válasza:
17%
Felsőoktatással már eleve el tudsz helyezkedni szerintem, de ha mégsem akkor ott ette meg a franc az egészet!
2021. jan. 12. 08:43
 4/10 anonim ***** válasza:

Fősulin elég gyengén érintik mondjuk egy gazdinfó szakon a programozást 2x2 félévben java-c#.

Ehhez elég sokat kell hozzá tenni, h piacképes legyen a tudásod.

2021. jan. 12. 08:51
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen, sokat hozzá kell tenni és pont ezért szeretnék egyre koncentrálni, mert mindent nem tudok párhuzamosan tanulni. Kedves 3-as, ha csak arra hagyatkoznék, ami a vizsgák abszolválásához kell, akkor mehetnék mosogatni, mert átmenni egy vizsgán nagyon más szint, mint dolgozni vele, benne. Minden ismerősöm, aki egyetemen infót tanul és később komolyan gondolkodik karrierben ezen a területen, brutál mód hozzátanul pluszt otthon, mert ennek ez a módja. A vizsgák, kreditek, etc. csak a papír megszerzéséhez kell, de dolgozni nem tanítanak meg.
2021. jan. 12. 09:05
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Jól van, nem kell megijedni.

Fel fognak venni dolgozni és majd ott belelendülsz, ha akarsz.

Koncentrálj a vizsgákra, nyilván ne az informatika történelme legyen az első, aztán helló.

2021. jan. 12. 09:19
 7/10 anonim ***** válasza:
Tény, hogy Java-nál nagyobb a konkurencia, de a C#-ot meg kevesebb helyen alkalmazzák. Szóval én mindenképp a Java-t javasolnám, mert a nagy konkurencia sem feltétlen jelenti azt, hogy értenek is hozzá.
2021. jan. 12. 09:22
 8/10 anonim válasza:
44%

Területtől függ. Bár azt hozzáteszem, hogy az első munkahelyről még hallgatói jogviszonnyal lett volna érdemes gondoskosni, akkor most nem lenne ez.

Én C#-al vágtam neki a keresésnek, egyszerűen nem érdekelt az a terület, ahova java kellett, hiába keresnek orrba-szájba pl webes technológiákhoz szakembereket... Egyébként relatíve könnyű átevezni egyik nyelvből a másikba, szóval én azt javaslom, válassz egyet, de arra feküdj rá normálisan, készíts referenciamunkákat, miegymás. Ha van más tudásod a programozáson kívül, az előnyt jelenthet, programozni ma a hülye is tud, csomó papír nélküli gánymester van, valószínűleg az attól kerülsz majd jobb helyzetbe a piacon, amit még azon kívül tudsz (legyen az matematika, műszaki ismeretek, biológia, elektronika, gazdasági ismeretek stb). Legalábbis nálam így volt.

2021. jan. 12. 09:39
 9/10 A kérdező kommentje:
Még járom a sulit, előre gondolkodom.
2021. jan. 12. 10:58
 10/10 anonim ***** válasza:

Fősulin elég gyengén érintik mondjuk egy gazdinfó szakon a programozást 2x2 félévben java-c#.

Ehhez elég sokat kell hozzá tenni, h piacképes legyen a tudásod.

De a Gazdasági informatikusnak mi köze az informatikához?

Nem a döntéselőkészítő statisztikai elemzésekhez van véletlenül több köze? Nem kell tudnia "programozni", az Infó szektor nem csak programozásból áll szerencsére. Felsőfokú végzettséggel pedig jóval több kapu áll nyitva az álláspiacon, mint anélkül, és több továbbképzés is!

Kürt akadémia, Microsoft, Sisco és még sorolhatnám, ha pedig csak stabilitás kell akkor kormányzati szektor, vagy nemzetbiztonsági szakszolgálat.

2021. jan. 12. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!