Java vagy C# nyelvvel érdemes nekifutni a munkaerőpiacnak?
Mindkettőt tanultam (felsőoktatás), de egyiket sem olyan mélységig, hogy dolgozzak vele.
A követekező években szerenték egy backend nyelve koncentrálni, nem csapongani ide-oda.
Azt látom, hogy Java-val több álláslehetőség van, C# viszont (nekem) valahogy jobban kézre állt amikor tanultam, bár akkora nagyon nagy különbséget nem éreztem közöttük.
Fősulin elég gyengén érintik mondjuk egy gazdinfó szakon a programozást 2x2 félévben java-c#.
Ehhez elég sokat kell hozzá tenni, h piacképes legyen a tudásod.
Jól van, nem kell megijedni.
Fel fognak venni dolgozni és majd ott belelendülsz, ha akarsz.
Koncentrálj a vizsgákra, nyilván ne az informatika történelme legyen az első, aztán helló.
Területtől függ. Bár azt hozzáteszem, hogy az első munkahelyről még hallgatói jogviszonnyal lett volna érdemes gondoskosni, akkor most nem lenne ez.
Én C#-al vágtam neki a keresésnek, egyszerűen nem érdekelt az a terület, ahova java kellett, hiába keresnek orrba-szájba pl webes technológiákhoz szakembereket... Egyébként relatíve könnyű átevezni egyik nyelvből a másikba, szóval én azt javaslom, válassz egyet, de arra feküdj rá normálisan, készíts referenciamunkákat, miegymás. Ha van más tudásod a programozáson kívül, az előnyt jelenthet, programozni ma a hülye is tud, csomó papír nélküli gánymester van, valószínűleg az attól kerülsz majd jobb helyzetbe a piacon, amit még azon kívül tudsz (legyen az matematika, műszaki ismeretek, biológia, elektronika, gazdasági ismeretek stb). Legalábbis nálam így volt.
Fősulin elég gyengén érintik mondjuk egy gazdinfó szakon a programozást 2x2 félévben java-c#.
Ehhez elég sokat kell hozzá tenni, h piacképes legyen a tudásod.
De a Gazdasági informatikusnak mi köze az informatikához?
Nem a döntéselőkészítő statisztikai elemzésekhez van véletlenül több köze? Nem kell tudnia "programozni", az Infó szektor nem csak programozásból áll szerencsére. Felsőfokú végzettséggel pedig jóval több kapu áll nyitva az álláspiacon, mint anélkül, és több továbbképzés is!
Kürt akadémia, Microsoft, Sisco és még sorolhatnám, ha pedig csak stabilitás kell akkor kormányzati szektor, vagy nemzetbiztonsági szakszolgálat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!