Pythonban mikor szoktatok class-okat használni és mikor kell Function?
Mi a fő különbség?Mikor kell melyiket használni?
Pythonba már van egy kis fogalmam de ezeket classokat nem értem nagyon.
A kérdésem nem csak pyhtonra irányul, de mivel kezdő vagyok azt használom.
Sokall inkább amikor programozok valamit mi szerint dönsem el ,hogy most egy classt kell csinálnom vagy inkább functiont.
Inkább úgy tudnám mondani:
- Ha egy rutin (sűrűn használt) műveletről van szó, aminek csak egy bemenete, egy kimenete van és nincs mellékhatása (külső változót módosít), akkor elegendő a funkció.
- Amennyiben adattárolásra van szükség, több féle műveletet is hajtanál rajta végre és ismert állapotokat kell tárolni/módosítani (listát kezel, pufferel, stb...) akkor osztályba csomagolva a legideálisabb.
Bár egyes nyelvekben nem tudsz osztályok nélkül gondolkodni, mert minden funkció osztályon belül van. Pl.: Java.
köszönöm válaszokat kezdő vagyok még.Nem is olyan rég még funkciókat sem használtam és kódom nagyon átláthatatlanok lettek.Most a funkciók használatával átláthatóbbak ,de gondolom nem ez a rendes módja.
Főképp csak adatok feldolgozására írok programokat Gui nélkül,de lehet akkor szeretnék fejlődni és minél több mindent megismerni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!