Hát a GOTO a Basicben volt anno népszerű, de manapság ha jól tudom nem nagyon használják, sőt valahol kifejezetten tiltják is.
2020. dec. 10. 21:32
2/11 anonim válasza:
Nem. Ha úgy érzed, hogy goto-t kell használnod pythonban, akkor gondolkodj el, hogy mit csinálsz rosszul :)
2020. dec. 10. 21:47
3/11 anonim válasza:
Csatlakozva a 2.-hoz minek neked GOTO a pythonban? Felesleges, ez nem Basic, Fortran, meg Assembly. kb. ezekben a nyelvekben használtam utoljára (assembly-ben jump néven, de érdemben ua. az utasítás).
2020. dec. 10. 22:20
4/11 zozo256 válasza:
Tuti nem érdemes, de azért kiváncsiságból próbáltam letölteni, de nekem python 3.9 alatt nem akarta beimportálni a goto-t a goto modulból, pedig már kipróbálnám hogy működik.
2020. dec. 10. 23:00
5/11 anonim válasza:
A legelső sor az általad linkelt oldalon: "The "goto" module was an April Fool's joke, published on 1st April 2004."
Tehát, ez egy 16 éves vicc. Szóval, szerinted érdemes használni?
2020. dec. 10. 23:34
6/11 anonim válasza:
#1: Igazából a BASIC-ben is csak jobb híján volt benne, mivel a kezdeti verzióiból hiányoztak a korszerűbb vezérlési szerkezetek. Már a Visual Basicben is ellenjavallt volt a használata, sőt, pl. az Enterprise mikrogépen is kerülendő volt.
Pár nyelvben még létezik, de igazából csak "alibiből" hagyták bent, nem találkoztam olyan problémával, ahol tényleg szükséges, vagy egyszerűbb lett volna azt használni.
2020. dec. 11. 07:31
7/11 anonim válasza:
Ezt a részét nem tudom, én BASIC-ben használtam utoljára még mikor gyerekcipőben járt a programozási tudásom azért is írtam azt példának.
2020. dec. 11. 08:12
8/11 anonim válasza:
"Pár nyelvben még létezik, de igazából csak "alibiből" hagyták bent,"
Nem csak alibiből.
"nem találkoztam olyan problémával, ahol tényleg szükséges,"
Te nem.
2020. dec. 11. 14:49
9/11 anonim válasza:
Nincs olyan probléma amit goto nélkül ne lehetne megoldani.
Lehet hogy néha az az egyszerűbb, de a csúnyább megoldás is.
2020. dec. 11. 14:53
10/11 anonim válasza:
9: akkor legyszives egy assembly peldaval mutasd be, goto (jump mert a ketto ua.) nelkul egy if then else szerkezetet es rogton utana egy while ciklust...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!