Programozás - "Egyszerű kérdés" Melyik állítások igazak a tömbbel ábrázolt halmazokra?
a) Minden elem különböző
b) Az elemek növekvő módon rendezetten szerepelnek a tömbben
c) Az elemek rendezetten szerepelnek a tömbben
d) A tömbnek legalább egy eleme van
e) Az elemek között értelmezhető a kisebb reláció
Szerintem az A és D
A - ez teszi halmazzá
B - nem minden adat rendezhető, viszont az követelmény, hogy két adat egyenlősége jól definiált legyen
C - mivel nem minden adat rendezhető, így ez sem teljesülhet
D - üres halmaz esetén nincs értelme memóriát foglalni egy üres tömbnek
E - ez szintén azt feltételezi, hogy az adatunk rendezhető
D
A kettes meg fusson még egy kört.
Szerintem csak az A igaz.
A D azért nem igaz, mert létezhet nulla elemű halmaz, és ezt ebben az esetben egy nulla elemű tömb reprezentálja. És ez a nulla elemű tömb nem ugyanaz, mintha nem lenne tömb, ahogy az üres halmaz se ugyanaz, mintha nem lenne halmaz.
A többit jól megmagyarázta a 2-es válaszadó, tehát neki is jogos a zöld pacsi.
Ez a kérdés: Melyik állítások igazak a tömbbel ábrázolt halmazokra?
A - miért lenne egy halmaz minden eleme különböző?
B - Miért lenne rendezett?
C - Lásd előbbi.
D - Ez az egy igaz, a tömbnek legalább egy eleme kell, hogy legyen. Ugyanez persze a halmazokra általánosságban nem igaz, de itt a tömbbel ábrázolható halmazokon van a fókusz.
E - Ez meg vicc.
"A - miért lenne egy halmaz minden eleme különböző?"
Halmazelmélet. Tanulmányozd az anyagot, amit küldtem. De középiskolás matematikába is benne van.
"D - Ez az egy igaz, a tömbnek legalább egy eleme kell, hogy legyen. Ugyanez persze a halmazokra általánosságban nem igaz, de itt a tömbbel ábrázolható halmazokon van a fókusz."
Pedig az hamis. Lásd üreshalmaz. Egy tömböt létrehozhatsz elem nélkül is. Nem kell, hogy elemek szerepeljenek benne. A memóriába is lefoglalhatod a területet.
Amúgy is így történik a legtöbb esetben.
" Egy tömböt létrehozhatsz elem nélkül is."
Ja, csak ugye, minek?
Mert használni nem fogsz tudni egy 0 elemszámú tömböt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!