Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szeretnék egy játékprogramot,...

Szeretnék egy játékprogramot, mit javasoltok? (a többi lenn)

Figyelt kérdés

Mikor tizenévesen elkezdtem programozni volt egy kis játék amit szerettem volna megcsinálni, de a Qbasic-ben nem jött össze.

Azóta más infos dolgokkal foglalkoztam de másfél éve beiratkoztam programtervező inf szakra, mellette pedig webfejlesztéssel foglalkozom többnyire PHP, Html,CSS.

Egy kis 2D-s játékot szeretnék 4-5 pályával, egy figurát irányítva ami kilövi az ellenséget. Unity-t és ehhez hasonlókat nm eszeretnék használni, szeretném a 0-ról felépíteni. Mit tanácsoltok miylen nyelven kezdjek hozzá? A PHP-n kívűl van némi tapasztalatom JavaScript-ben és C#-ban is.

2021. jan. 4. 15:07
 1/7 anonim ***** válasza:
14%

Messze vagy te még attól, hogy engine-t írj, ha még arra se jöttél rá, hogy a nyelv kb semmit nem számít.

De a példa kedvéért csinálj pl OpenGl-ben egy sima háromszöget (ez kb a hello world), mondjuk C-ben, csak, hogy érezd egy kicsit a nehézségi fokot...

2021. jan. 4. 15:35
 2/7 anonim ***** válasza:
93%

Ha van javascriptben tapasztalatod, akkor kezd abban nyugodtan.

Lehet vele rajzolni canvasra, úgyhogy a megjelenítés nem lesz probléma.

2021. jan. 4. 15:38
 3/7 anonim ***** válasza:
91%
Tessék, lehet inspirálódni: [link]
2021. jan. 4. 15:41
 4/7 anonim ***** válasza:
91%

Te sem vagy nagyon képben a játék készítéssel.

Minek egy kis 2D-s játékhoz OpenGL?

Amit a kérdező szeretne ahhoz semmi szükség.

A 2-est tudom ismételni JavaScriptben csináld szerintem is.

2021. jan. 4. 15:44
 5/7 anonim ***** válasza:
Hát lehet OpenGL-lel is... de az nekem overkillnek tűnik. Az OpenGL-t C#-ban is tudod használni. Csak ha a Javascript + canvas nem szimpatikus, akkor próbálkoznék vele a helyedben, ezerszer bonyolultabb.
2021. jan. 4. 16:44
 6/7 anonim ***** válasza:
87%

Ehhez nem kell semmiféle engine.

Esetleg sprite engine, de az olyan végtelenül egyszerű mint te vagy, egyeske.

A dolog nagyon könnyű annak, akinek van programozási gyakorlata. A grafika megkomponálása és a pályatervezés legalább 10-szer annyi idő mint magát a játékot implemnentálni.

2021. jan. 4. 18:26
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A canvas + JavaScript lesz a nyerő úgy látom.

Mentek a zöld pipák.

2021. jan. 4. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!