Tudnátok tapasztalatot mondani az ELTE-IK programtervező szakáról?
8:
" 2019. november 22. péntek 05:50
Továbbra is csak az lehet egyetemi tanár, akinek doktori fokozata van "
13:
Igen, ez így korrekt.
Csak azért említettem meg, mert nem szerencsés egy súlycsoportba terelni a habilitált egyetemi tanárokat a tanársegédekkel, mester-oktatókkal, pláne nem a mezei, egynyári laborvezetőkkel.
@8 "#5 A tudományos fokozat nem előfeltétele annak, hogy egyetemen oktass, bubikám :)"
Erre ez a sültbolond benyög egy ilyet:
@12 "Továbbra is csak az lehet egyetemi tanár, akinek doktori fokozata van"
Lol. Itt látszik, hogy ez a szerencsétlen az életében közelében nem járt felsőoktatási intézménynek! :D A kinevezett egyetemi tanárt, akit a köznyelvben professzornak neveznek, az egyetemi oktatói hierarchia csúcsán áll. Egyetemi tanársegédi státuszhoz csak Msc kell, de nélküle is lehetsz gyakorlatvezető, sőt még adjunktusi, vagy akár docensi kinevezésnek se feltétele mindenhol a tudományos fokozat.
Mi a tökömért szól egy ilyen gyökér hozzá olyanokhoz, amiről teljesen nyilvánvalóan fogalma sincs? Direkt alázza tán magát a tudatlanságával folyton? Vagy arra hajt, hogy övé legyen a legalacsonyabb %? Vagy a gyik webmestere, aki direkt trollkodik, hogy többen kommenteljenek?
15:
"A kinevezett egyetemi tanárt, akit a köznyelvben professzornak neveznek, az egyetemi oktatói hierarchia csúcsán áll."
OMG.
Te szerencsétlen, sötét birge.
*sóhajt*
@16 "OMG."
Pedig most tanulhattál volna valamit, hogy de úgy döntöttél, hogy inkább továbbra is olyan ostoba tudatlan bunkó maradsz, mint voltál. Well done.
"Az egyetemi tanár ... jogosult a professzori cím használatára, ameddig a miniszterelnök, illetve a köztársasági elnök a tanári cím használatának jogát nem vonja meg."
Rengeteg kritika éri a PTI-t, főként az ELTE-n, mivel ebbe buknak bele a legtöbben. Általában ezek a kibukott diákok leghangosabbak, és ők hangoztatják, hogy elavult tudást ad. Nyilván vannak hibái. De mit kellene tanítani? A kb 15-20 éve örök érvényű elméleti tudás helyett tanítsanak technológiát, mert a buta ember képtelen azt egyedül megérteni?
Persze, ha a szomszéd virágárus weblapját kizárólag html+css igénybevételével elkészítve programozónak nevezi magát az ember, akkor neki nyilván hülyeség, mert még arra a szintre sem sikerült eljutnia a szakmában, hogy felismerje mit kellene tanulnia.
Engem egyetemről kiesve, 0 tapasztalattal vettek fel egy céghez 3-4 éve 400 nettó fizetéssel + béren kívüli juttatásokkal. Az állásinterjún kizárólag olyan dolgokra kérdeztek rá, amiket egyetem nélkül nem tudtam volna, pedig mellette nem kevés hobbiprojektem volt. Egy-egy ilyen helyen az ember észreveszi, hogy igenis van értéke a diplomájának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!