Egy ideje online olvasok programozásslal kapcsolatos dokumentációkat, szakirodalmat. Ez nehéz "könyv" oldalban mérni.
2020. dec. 10. 16:48
2/10 anonim válasza:
Könyvet csak felet, a Tanuljuk meg a CPP programozási nyelvet 24 óra alatt. Főleg neten szoktam cikkeket, stackoverflowot és ha valamit nem értek azonnal rákeresek. Kb 8 éve olvashattam ezt a könyvet, amikor még fingom se volt mi az a pointer. Azóta a fent említett dolgokat csinálom, szóval kb. semmit nem változott.
2020. dec. 10. 16:49
3/10 anonim válasza:
Ha valami éppen kell, elakadok stb., akkor persze goole, stackoverflow. Ha valamilyen konkrét dologra van szükségem, XY program kezelése, pl. git, Inkscape, ahhoz keresek egy tutorialt. Új programnyelvek tanulásánál szintén netes tutorial, lehetőleg olyan, aminél helyben ki is lehet próbálni mindent. 15 éve még a programnyelveket is könyvből tanultam, későn lett otthon internetünk.
Ezen kívül az elmúlt 2 évben elolvastam másfél könyvet, nem újakat, de eléggé alapműveket. Összesen mondjuk 800 oldalnyi. Használt, jobb fejlesztő lettem tőle. (Mert amúgy nem fejlesztőnek tanultam, csak a munkám részeként fejleszteni is kell.)
2020. dec. 10. 17:03
4/10 anonim válasza:
Robert C. Martin Clean Code könyv volt az egyetlen, azt viszont megérte, ajánlom mindenkinek.
2020. dec. 10. 17:10
5/10 anonim válasza:
+ Clean Code, remek könyv.
2020. dec. 10. 18:11
6/10 anonim válasza:
Hát. Egyetem kezdetétől mai napig ez szerintem jó pár százezer.
2020. dec. 10. 19:50
7/10 anonim válasza:
Ha az egyetemi oktatók könyvei számítanak (amik előadásjegyzetként is funkcionáltak) akkor párezer. Jellemzően nem könyvekből, hanem online forrásokból tanulok.
2020. dec. 11. 09:53
8/10 anonim válasza:
"Egyetem kezdetétől mai napig ez szerintem jó pár százezer."
Ha minden nap elolvasol egy könyvet, akkor 100 ezer könyv elolvasása kb 230 évet vesz igénybe. :D
2020. dec. 12. 12:07
9/10 anonim válasza:
Ja, bocs most látom, hogy oldal volt a kérdés. My bad.
2020. dec. 12. 12:08
10/10 anonim válasza:
8: Hát igen. Könyvbe az brutális mennyiség lenne. De ebbe nem csak konkrétan prog könyvek vannak benne, de téma szerint hozzá tartozik, hisz a hardwarek is szükségesek. :D. Meg rengeteg matekos könyv amibe száz oldalakon keresztül bizonyítások vannak. A nagy részét meg elektros könyvek teszik ki, de az is hozzá kapcsolódik, hiszen ha szabályzást programozol.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!