Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van jövője a C#-nak?

Van jövője a C#-nak?

Figyelt kérdés

Úgy látom, hogy - különösen ezen az oldalon - elég sokan degradálják ezt a nyelvet, vagy nyilvánítják haszontalannak. Én személy szerint szeretem (micsoda alliteráció), de akik másképp gondolkoznak, ők mivel tudnák ezt alátámasztani? Tudtommal már más operációs rendszerek is támogatják.

Annyi lehet csak a baj, hogy még viszonylag új, ezért sokan elutasítóak vele szemben, vagy mélyebben van itt a probléma?

Tényleg érdekel, hogy hogyan vélekedtem róla, és nem csak a fröcsögő anyázó, kiégett "programozók" túlkapásait jöttem ide olvasgatni.

2020. dec. 10. 12:05
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Viszonylag új? 2003-ben jelent meg, 2005-ben már a 2.0 jött ha jól tudom. Nem rossz nyelv, de én a Javát jobban ajánlanám. Vannak korlátai a c#-nak is, de melyik nyelvnek nincs.
2020. dec. 10. 12:24
 2/21 anonim ***** válasza:
90%

Egy darabig még biztos lesz jövője, mert még elég sok a Windows-os gép.

Egyébként nem olyan rossz mint ahogy sokan lehúzzák, viszont a java-t én is jobban ajánlom.

2020. dec. 10. 12:26
 3/21 anonim válasza:
3%

Még pár év és csak C# lesz meg windows és azure

más nem!

2020. dec. 10. 13:56
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Van jövője, mivel Windows operációs rendszert használ az emberek többsége. Rengeteg játékot abba fejlesztenek.
2020. dec. 10. 14:36
 5/21 anonim ***** válasza:
82%
Miért ne lenne?
2020. dec. 10. 15:40
 6/21 Alex Fly ***** válasza:
100%

Van jövője. Legalábbis egy jó ideig számolni kell vele.

Természetesen nem tökéletes, de elég jól összeszedték és mögötte áll a világ egyik vezető szoftvergyártója is. És ha máshol nem is, de minimum az oktatásban bebetonozott biztos helye van -ez pedig kihat a jövőjére is...

2020. dec. 10. 17:00
 7/21 A kérdező kommentje:
#5 Pontosan azért, amit leírtam. Mert sokan ezt állítják, és azt szerettem volna kideríteni, hogy miért.
2020. dec. 10. 17:02
 8/21 anonim ***** válasza:
57%

1999 ben kezdték meg a fejlesztését, 2001-ben kinnt volt már egy olyan verzió, amit lehetett használni. Amúgy egy nyelv mindig a programtól függ, hogy mit "vár el". Egy 3d-s játékot nem fejlesztenék c#-ban, emrt lassabb lesz, mintha egy natív(c++ pl) nyelven írtam volna.

Ugyanígy szerintem több nyelv ismerete szükséges, valahol a java, valahol éppen egy visual basic lesz a jobb.

2020. dec. 11. 05:12
 9/21 anonim ***** válasza:
55%
#7 Szerinted mennyit ér ezen oldalon tevékenykedő szakemberek véleménye? :P
2020. dec. 11. 13:05
 10/21 EgyGabor ***** válasza:
100%

Csak jövöje van. A C# már régen nem csak windows-os.

Nézd meg a Core5-ot és a jövőre érkező Core6-et a OneUI-val. Mindkettő Linux és Mac és Android és iOS támogatású.

Szerintem kb. mostanra tudja elérni a .Net azt amit az elejétől céloztak.

(és amit se a java se más sem ért el soha)

2020. dec. 13. 07:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!