Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kell programozni?

Hogyan kell programozni?

Figyelt kérdés
De légyszi részletesen mert nagyon kezdő vagyok de ennek ellenére meg szeretném tanulni.Szóval kérlek olyan részletesen lépésről lépésre írd le.Vagy ha tudsz egy helyet ahol ezt így részletesen leírja akkor elég lessz a link is.Előre is köszi:)
2010. aug. 11. 21:10
 1/6 anonim ***** válasza:

Most ugye csak viccelsz?

Én két éve tanulok programozni és még mindig nem vagyok sehol... Valószínűleg, ide le tudom neked írni.

E-könyv és pl a JBulider programmal kezd, tutorial videok, stb...

2010. aug. 11. 21:31
 2/6 anonim ***** válasza:

Legalább ezer ilyen kérdést feltettek már, és ezer helyet belinkeltek, ahol meg lehet tanulni, keresd vissza!

Az sem mindegy, mi takarsz programozni, és persze azt is el kéne döntened, milyen nyelven. Tanulásra (meg középsulisok szivatására) jó a Pascal vagy Delphi (kevés különbség van a 2 közt), de másra nem nagyon.

Legelterjedtebb a C# de talán a legrondább is.

Legkönnyebben elsajátítható a php, ha ehhez tanulsz html-t meg némi CSS-t már van egy jó weboldalad.

Ha php-t tudod, a többinek az alapjai is nagyjából megvannak. Ha kell hozzá anyag, írj a packok linkjéért.

Amúgy úgy számolj, hogy nem fogod elsajátítani két nap alatt, és az okosok elég méretes (meg drága) könyveket írnak belőle, de minden azokban sincs bent. Könyvtár számtech részlegen keresés az egyik megoldás, másik a letöltés (neten fent van a legtöbb)

Van egy oktatósorozat, legnagyobb része fellelhető neten is - pl php 24 óra alatt, stb, google kidobja. Ez az alapoktól magyaráz mindent, és ebből indulhatsz tovább.

2010. aug. 11. 21:42
 3/6 anonim ***** válasza:
59%

Na.Mielőtt nekikezdesz programozni ajánlanám elolvasni ezt:

[link]

Érdemes...

2010. aug. 12. 07:04
 4/6 anonim ***** válasza:

Sokféleképpen lehet programozni. Röviden:

Az ős korszakban gépi kódban programoztak. A processzor utasításait irogatták le kóddal és ilyen lépésekből állt a program, hogy beadtak egy számot, aztán pakolgatták a proci kis memória rekeszeibe és figyelték, hogy a másik rekesz automatikusan változik e. Hát ilyenből jópár ezer sor volt egy egyszerű program is. Még ide tartozik az assembler is, ami már emberi szavakkal szemléltette a gépkódot. Sőt macro assembler is lett, ahol már sok lépést összefoglalt egy.

Aztán magasabb szintű nyelvek jöttek, ahol már szinte majdhogynem értelmes angol mondatokat lehetett olvasni. Itt már voltak ciklusok stb.

Most ott tartunk, hogy objektum orientáltt programozás. Emberileg is értelmezhető programszerkezetek vannak.

Így nagyjából ennyi. :D Ha nagyon érdekel a dolog kezd az elején, assembler c64-en. Itt még viszonylag egyszerű volt az élet és a gép működését is megérted legalább:

[link]

Ha ezt megérted nem nagyon fog kifogni rajtad semmilyen F# meg ilyen mai hipermodern dolgok sem.

2010. aug. 13. 23:04
 5/6 anonim válasza:

[link]

Itt összedobtam egy kis alap tutorialt C++ nylev programozásból :)

2015. dec. 26. 18:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Amit te osszedobtal az C nyelv ++ nelkul.
2015. dec. 26. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!