Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Bash schellscripthez ért...

Bash schellscripthez ért valaki? El tudnád magyarázni?

Figyelt kérdés

#bash #schellscript
2020. nov. 22. 09:28
 1/9 anonim ***** válasza:
87%
Mit, a shell script fogalmat? Vagy elejetol vegeig a bash shell-t?
2020. nov. 22. 10:16
 2/9 anonim ***** válasza:
75%

Nem tudom, mennyire értesz angolul, de íme, pár videó:

https://www.youtube.com/watch?v=hwrnmQumtPw

https://www.youtube.com/watch?v=e7BufAVwDiM

2020. nov. 22. 13:51
 3/9 A kérdező kommentje:

Ha te még válaszolni sem tudsz, akkor ne válaszolj!

Gondolkozz és ne ítélj elsőre!

(Gondolom nem ismered a GYIK szabályzatát, mivel nem lehet értelmesen feltenni kérdést pl. úgy, hogy “valaki tudna segíteni a bash schellscript elmagyarázásában?”)

2020. nov. 22. 16:13
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a többi válaszoló válaszait!
2020. nov. 22. 16:15
 5/9 anonim ***** válasza:
89%

Na akkor tisztázzuk ezt. Két eset lehetséges:

1) Van valami, amiben elakadtál, vagy valami részlet, amit nem értesz. Az internet azért (is) van, hogyha valamiben elakadsz és segítséget kérsz, és netán kapsz is rá megoldást, az másoknak is segítsen. Ha valaki ugyanazzal a problémával találja szembe magát, mint te, és mondjuk ő képes arra (veled ellentétben), hogy a Google-ben rákeressen, meg fogja találni a megoldást, és neki már nem kell kérdeznie. De ahhoz, hogy ez működjön, nem az a megfelelő hozzáállás, hogy "faszikáim, nem tudok valamit; ki az, aki ért hozzá, hogy privátban megdumáljuk?". A helyes kérdésfeltevés ebben az esetben ez: "Sziasztok! Van ez a feladat, amit meg szeretnék csinálni. A feladat arról szól, hogy... Eddig jutottam el, de ezen a ponton ez és emiatt elakadtam. Az elvárt működés az lenne, hogy..., ezzel szemben én azt tapasztalom/azt a hibát kapom, hogy... Itt van a mostani kódom, kérlek, segítsetek!". Ha így teszel, fogsz normális ötleteket, vagy akár megoldásokat kapni. Ezzel együtt természetesen feltételezem azt, hogy érdekel téged a bash scripting (vagy a témakör, amivel kapcsolatban kérdezel) és tényleg meg akarod oldani a problémát.

2) Előfordulhat az, hogy ez valami kötelező iskolai tananyag, és téged abszolút nem érdekel, nem is akarod tudni, de azért jó lenne az adott tantárgyból nem megbukni. Szintén előfordulhat az, hogy bár minden álmod, hogy ezt elsajátítsd, olyan segghülye a tanárod, hogy képtelen normálisan elmagyarázni; vagy ha önszorgalomból tanulsz, akárhogy erőlködsz, képtelen vagy felfogni a tutorialt/leírást. Akármelyik esetről is legyen szó, nem specifikus tudásra van szükséged, hanem általánosságban szeretnéd megérteni, hogy miről van szó, és fizetni szeretnél valakinek, aki elmagyarázza neked töviről-hegyire az adott témakört (jelen esetben a bash scriptinget), vagy azt szeretnéd tőle kérni, hogy fizetség ellenében oldja meg a feladatodat és magyarázza is el neked. Mindkét esetben illik őszintének lenni, valahogy így: "Sziasztok! X tagozatra járok, de sajnos van ez a tárgy, ami engem totál nem érdekel, de szükségem lenne belőle egy kettesre. Azt a házi feladatot kaptam, hogy... Szeretnék valakit közületek, aki hajlandó lenne elvállalni ennek a házinak a megírását és el is magyarázná nekem a működését. Viszonzásképp Y Ft összeget tudok felajánlani. Ki tudná elvállalni?"

Ez nem arrogancia a részemről, ne értsd félre. Jelen pillanatban rabolod mindenkinek az idejét, az internetet pedig szeméttel terheled, amiből senki sem profitál.

2020. nov. 22. 17:03
 6/9 anonim ***** válasza:
75%
2020. nov. 22. 17:07
 7/9 Sarkany56 válasza:
28%
#6-nak: Nem muszáj segíteni neki, mindenkinek a saját dolga, hogy segít e neki, vagy sem. Senkinek nem rabolja az idejét, mivel aki idejön, az nem azért jön ide, mert rákényszerítették, hanem azért, hogy kérdéseket válaszoljon meg, vagy esetleg segítsen valakinek.
2020. nov. 22. 21:28
 8/9 anonim válasza:
66%
Van esetleg konkret pelda, ami gondot okoz? Ha igen, esetleg masolj ide egy reszletet es szivesen elmagyarazzuk.
2020. nov. 29. 09:12
 9/9 anonim ***** válasza:
#7: Te látod miben kell neki segítség? Mert én nem. Nem hiába éltem szarkazmussal.
2020. nov. 29. 15:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!