Szerintetek jó ez az elgondolás?
Készítek egy játékot, amihez a legmegfelelőbbnek a szerver-kliens kialakítást választottam.
Nos. Az a lényeg, hogy a map dinamikusan jön létre, és változik. A szerveren fut kb minden. A kliens csak a grafikai megjelenítést, és a bevitelt kezeli.
Nos. Ugye darabokra van osztva a map, ez megkönnyíti a kezelését a mapnak. Ugye a map darabjainak tömbjét tcp-vel küldöm el, mikor a játékos a szerverről letölti a mapot. A bevitelt értelem szerűen udp-vel.
Nos a mapon történő változásokat, vagy az egész map darabot küldjem újra szerintetek? Esetleg ha csak a változást, akkor tcp-vel elég gyors lenne, vagy udp-vel kéne?
Per pilla csak a változást küldi el a szerver és tcp-vel. Mert ugye ez biztos megérkezik a klienshez, ezáltal szinkronba marad a szerver és a kliens. És elkerülöm a szellem objektumok létrejöttét. Ez jó lenne, de valahogy lassúnak érzem, és félek hogy szerver laggot okozna. Átállítanám udp-re, de ez nem biztos hogy megjön. És lehet egy objektum létre jött szerver oldalon, kliens oldalon nem, vagy még ott van kliens oldalon, de szerver oldalon már nincs.
Szerintetek jó ez az elgondolás? Nem lassu? Ugye a változásos annyik hogy vagy elpusztult egy objektum az adott koordinátán vagy létre jött.
A hasznos válaszokat előre is köszönöm.
""UDP fölé olyan saját protokollt épít amilyet akar"
Erre írtam, hogy az már nem UDP."
TCP/IP referencia modell megvan? Protokoll stack fogalma megvan? (régebben ISO/OSI referencia modellt erőltették minden iskolában, úgy tudom ez a hülyeség kezd elmúlni, de ha erről beszélsz akkor a TCP/IP referencia modellt érdemes ismerni).
el vagy tévedve. Senki sem állította hogy az UDPnek része az ACK. :)
Olvasd vissza a beszélgetést. :)))
Nem tudjuk mennyi a tervezett, de legyen 50 kliens.
Ez 50 packet kifelé, ha ACK is van, ugyanennyi befelé is. Mindez átlag egy ötezred packet loss miatt.
Megérné?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!