Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ajax - Hogyan szedjem ki a...

Ajax - Hogyan szedjem ki a body részt a visszatérő adatból?

Figyelt kérdés

Van egy php fájlom, amivel a szerveroldalon lekérdezek adatokat. Ugyanebben a fájlban van az ajax-hívás, ami ugyanennek az oldalnak küld POST kérelmet. Az sikeres visszatérés esetén jelenleg ez történik: $('body').html(data).

A probléma az, hogy mivel ebben a fájlban van benne a head tag, meg egy csomó minden, ami csak 1x kellene, értelemszerűen elküldi újra: magyarul a body-ban megint lesz head, body stb. Tudom, hogy külön fájlnak kellene küldeni és annak a visszatérését tenni ebbe, de akkor mi értelme van annak, hogy önmagának is küldhet post-ot a page ajax-szal?

2020. nov. 9. 16:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Van a jQuery-ben egy parseHTML() függvény.
2020. nov. 9. 16:30
 2/6 A kérdező kommentje:
Értem, de ezek szerint ilyet szokás csinálni? Én csak azért gondolkodtam el ezen, mert van 5 oldal, ahol ajax-ozni kell (egymástól eltérő feladatok). Akkor most kelleni létrehoznom 5 másik php-t, aminek küldöm a post/get-et?:D Gyorsabbnak tűnik, mint parse-zni a respone-t. Ilyenkor hogy illik eljárni?
2020. nov. 9. 16:37
 3/6 anonim ***** válasza:

Tényleg akkora feladat kiszűrni a "<" és a ">" karaktereket a közöttük lévő egyebekkel?

if GetChar <> '<' then ..

2020. nov. 9. 18:12
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem programozói nehézségről beszélek, hanem szerver optimalizálási problémáról. Egy processzor nem szereti a feltételes utasításokat, ezért az if, meg az egyéb ki tudja mennyit tartalmazó függvényt sem preferálja.
2020. nov. 9. 18:21
 5/6 anonim ***** válasza:
50%

Php és szerver optimalizálás. Ez most komoly?

A mai procik viszonylatában egy feltupírozott compare utasítás az lófütty.

Persze te tudod, neked is kell tudnod, hogy mi van.

2020. nov. 9. 18:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Olyan PHP fájlt én nem hívnék ajax havásban, amiben van <html>, <head>, vagy <body> tag. Sőt nem is direkt html-t dobnék vissza a hívás eredményével, hanem json-t, amit js oldalon alakítanék vissza html-lé, egy megfelelő DOM elemhez hozzáfűzve.
2020. nov. 10. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!