Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy kell programozni?

Hogy kell programozni?

Figyelt kérdés

Hogy kell programozni ?

Nagyon nehéz ?

kell hozzá valami program pl pascal programozó ?

jegyzettömbbe lehet ?

2010. aug. 9. 20:07
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

[link]

Hát valahogy így.Angolul muszáj tudni.Nem nagyon nehéz, igen kell hozzá program, fordító vagy értelmező, attól függ milyen nyelv,és végülis jegyzettömben is írhatsz kódot, de nem ajánlot.. :D Vannak a Tanulj meg programozni 24 óra alatt könyvek, azok tényleg jók, válassz egy nyelvet, vedd meg a könyet aztán hajrá.Hány éves vagy és milyen tanulmányokat végeztél eddig?

2010. aug. 9. 20:17
 2/22 anonim ***** válasza:

Meg kell tanulni egy programozási nyelvet.

Meg kell tanulni paradigmákat, vagyis, hogy milyen szerkezetben kell írni a programot, hogy áll össze egy nagyobb program.

Tudni kell algpritmizálni, analitikusan megoldani feladatokat.

Ismerni kell a fejlesztői eszközt, amivel programozol.

Így elsőre ennyi. Nem egyszerű, kell legalább 2 év mire egy egyetemista is felfog egy Java nyelvet OOP-vel mindennel együtt.

2010. aug. 9. 20:22
 3/22 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Tekintve hogy most kezded, tudom ajánlani a C vagy C++ nyelvet.C++ jelenleg a legerterjedtebb nyelv, nem véletlenül.Turbo Pascal is jó arra hogy megtanulj programozni, én is azzal kezdtem, de azon kívül nem sok másra.

2010. aug. 9. 20:30
 4/22 anonim ***** válasza:
Erre a könyvre gondoltam, de persze van sok másik jó is: [link]
2010. aug. 9. 20:31
 5/22 anonim ***** válasza:

Tanulni inkább a C# szerintem, az amúgy is piacképesebb. C++ t már nem nagyon használják a játékokon kívül sokmindenre.

Itt van könyv, videó meg minden:

[link]

2010. aug. 9. 20:35
 6/22 A kérdező kommentje:
az elsőnek válaszolok 13 éves vagyok én 7 osztályt elvégeztem és jön a 8adik
2010. aug. 9. 20:39
 7/22 anonim ***** válasza:
Mire egyetemista leszel már nem is lesz C++. :D:D
2010. aug. 9. 20:45
 8/22 anonim ***** válasza:

Úgyérted C# nem lesz ;)

C++ itt marad. Viszont 13 évesen talán inkább a Pythont tudom javasolni...

2010. aug. 9. 22:27
 9/22 anonim ***** válasza:

Úgyértem, hogy a C# marad a C++ az meg elmegy amiga, linux egyéb platformokra.

Winen ez a jelen, meg a jövő. A windows graf felület WPF, gondolom nem kell bemutatni, hogy az micsoda. A visual studio egy része szintén C#. A legújabb windows mobile C# only. Szóval én a C++ mellé már nem támasztanék biciklit. A C# olyan, mint mac platformon az obj c.

2010. aug. 9. 23:02
 10/22 anonim ***** válasza:

A c# a májkröszoft "válasza" a java-ra hasonloan ojectum orientált, futtató környzetethez kötött nyelv (.net, vay linux alatt mono), a c++ vagy c-t mint jóval gépközelibb nyelveket nem fogja sosem kiváltani. amig igény van nagy teljesítméníü optimális kódokra, hardver illesztők(márthát azoknak ugye az operácios renszer telepitése elött is illik müködni), stb. az h a vindóz mobile milyen, hát nem mindegy? Iphone c++, symbian c++.

A gépközeli nyelviket nem fogja kiváltani egy futtakörnyzethez kötött nyelv. Sem a java, sem a c#

2010. aug. 10. 00:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!