Milyen megközelítéssel kéne? (C++)
- van egy max 2000 szóból álló szótárunk (szotar.txt) amiben angol ABC kisbetűiből álló max 16 karakter hosszú szavak vannak, soronként egy.
- van egy kódolási rendszerünk amiben minden betű hozzá van rendelve egy számhoz:
1 - a,b,c,d,e
2 - f,g,h,i,j
3 - k,l,m,n,o
4 - p,q,r,s,t
5 - u,v,w,x,y,z
- kapunk egy max 16 számjegyből álló 1-5 számjegyeket tartalmazó számot
- ki kell írnunk minden olyan szót ami a kapott számból visszafejthető és benne van a szótárban
Pl így néz ki a szótár:
alma
cica
kuka
Mondjuk 1331 a kapott szám. Ez lehet akka, akla, akma ... alma ... eooe.
Ezek közül a szótárban csak az alma szerepel igy ezt kell kiírni.
Gondolom le kéne generálnom a szavakat valahogy aztan megnézni hogy melyik van benne a szótárban de nem tudom hogy kéne pontosan. A szótárból csináljak egy mapet? Hogy generáljam le a lehetséges szavakat?
"csinálsz egy "árnyékot" az 1-5 számokkal, abból kikeresed az első előfordulást, és igaz ágban az esetleges többit is"
Ezt nem értem hogy érted. Mit értesz árnyék alatt?
#5 en sem igazan ertem, hogy mit akarsz mondani.
Van egy 2000 soros szotar es kapsz mondjuk 12345-ot, mint szamot. Ez ugye lehet "afkpu", "afkpv", "afkpw", "afkpx" stb. "ejotz"-ig Tobb, mint 2000 kombinacio. Ebbol hogy jon ki 2 egyenlo meretu lista? Lehet, hogy az osszes kombinaciobol csak 1db szo van a szotarban, vagy egy sem.
"- van egy max 2000 szóból álló szótárunk (szotar.txt) amiben angol ABC kisbetűiből álló max 16 karakter hosszú szavak vannak, soronként egy."
Idézve a kérdés kifejtésének első mondata. Mit nem értünk?
Maga a feladat: "- ki kell írnunk minden olyan szót ami a kapott számból visszafejthető és benne van a szótárban"
Hát én úgy csinálom, hogy átalakítom a szótár.txt-t mondjuk egy szótár2.csv fájllá, ami [angolszó];[hülyekód] felépítésű. Ebben kell megkeresni egy generált számot, nyilván a második oszlopban, minden előfordulását, az abc rendezést felejtsd el, nem figyeltem oda, a hülyekód szerint kell rendezni, onnantól az első találat alatti ugyanolyanokat sorolod, nyilván az angolszót. Nem lődözünk vaktába, ez a célszerű megoldás.
Igen, tehat adott egy szotar, max 2000 szoval, egy szo max 16 karakter.
Ehhez "kapunk egy max 16 számjegyből álló 1-5 számjegyeket tartalmazó számot", amibol 16 szamjegy eseten visszafejtheto egesz pontosan 152587890625 szo (ha a z betut kivesszuk az egyszeruseg kedveert).
Tehat van 2000 szavad a szotarban es 152587890625 visszafejtett szavad a szamsorbol (amibol lehet, hogy 2000 a szotarban van, de az is lehet, hogy egy sem).
Nem ertem ebbol hogy jon ki neked a 2 egyenlo meretu lista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!