C#. Hogy lehet gombnyomásra ellenőrizni? Hogy csak akkor írja ki, hogyha hiba van?
Van egy ilyenem például:
private string username;
[Required(ErrorMessage = "Nem lehet üres!")]
[StringLength(5, MinimumLength = 5, ErrorMessage = "Legalább 5 karakter!")]
public string Username
{
get
{
return username;
}
set
{
ValidateProperty(value, "Username");
username = value;
OnPropertyChanged(nameof(Username));
}
}
private void ValidateProperty<T>(T value, string name)
{
Validator.ValidateProperty(value, new ValidationContext(this, null, null)
{
MemberName = name
});
}
Hogyha a Textboxba írok akkor szépen pirossal kijelzi a hibát például, ha üres vagy, ha nem elég hosszú. De, hogy lehetne azt megcsinálni, hogyha rákattintok a gombra akkor jöjjenek elő a validációk?
Az is jó, hogyha letudnám tiltani a gombot és csak akkor lehet rányomni, hogyha nincs expection. De ez sem jött még össze. Már lassan 2 napja ezzel vacakolok. Önmagába a gombot egyszerűen letiltom vagy engedélyezem:
private bool regButtonEnabled;
public bool RegButtonEnabled
{
get
{
return regButtonEnabled;
}
set
{
if(regButtonEnabled != value)
{
regButtonEnabled = value;
OnPropertyChanged(nameof(RegButtonEnabled));
}
}
}
De nem tudom, hogy a Data Annotation-ba, hogy építsem be, a Microsoft sem ír erről semmit. ASP.NET-be egy paranccsal meglehet ezt csinálni, amit a gombra helyezel, de XAML-ben ilyen nincs sajnos.
Menj nyugodtan. Én elmondtam, mi lenne a teendő, de végig sem hallgattál. Innentől minek neked segíteni?
Ha meg tudsz annyit angolul, hogy msdn-re menj, miért nem ott kezdted?
6: Sajnos ez nem jó.
5: Elmondtad, elolvastam, válaszoltam. OnClick eseményt nem hívunk meg MVVM-ben.
1, 5 és 6 ugyanúgy én vagyok.
Szóval első kérdés: miért nem jó az neked?
Második kérdés: honnan veszed, hogy mvvm-ben nincs onclick?
Az mvvm nem nyelvi elemek kérdése, hanem hogy hogy írod meg. Arra való a viewmodel, hogy a view-et összekösse a modellel, azaz kezelje az eseményeket is. Ha normálisan tervezed meg, akkor lehet onclick.
Nem sok mindent látok, többek között azt sem, hogy mi van azzal a nézettel.
És mi az hogy a View mögött? Hol a view mögött? 3 réteg van, mutass rá nekem a 3 opció közül, mi számít "mögött"-nek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!