Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mik azok a linuxos parancsok,...

Mik azok a linuxos parancsok, amiket nem c-ben, hanem c++-ban írtak?

Figyelt kérdés

Olyasmikre gondolok, mint az awk, sed, wc, grep...

Már ha van olyan, amit nem C-ben írtak.

2020. okt. 1. 17:32
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
Igazad van kérdező! Van olyan program, vagy folyamat, ami igazából parancs, mert parancssorból futtatod :D ilyen linuxos anomália. mceditelni is ilyen.
2020. okt. 1. 18:05
 12/35 anonim ***** válasza:
90%
De DOS-ban parancsnak hivtuk a format-ot, setver-t, mem-et stb, kozbe mind futtathato allomany volt.
2020. okt. 1. 18:15
 13/35 anonim ***** válasza:
25%

11,12:

A DOS-ban voltak belső és külső parancsok.

Azért volt ez, mert minden szahart nem lehetett a command.com-ba begyömöszölni, pláne, ha egy-egy ritkán alkalmazott, de összetettebb parancsról volt szó.

Ekkora amatőröket, .. :)

2020. okt. 1. 18:29
 14/35 anonim ***** válasza:
34%

" A gép az operációs rendszer parancsait a háttértárolóról tölti be az operatív memóriába. A betöltött parancsok természetesen csökkentik a számítógép belső memóriájának szabad kapacitását, hiszen a parancsok helyet igényelnek. Azért, hogy a helyfoglalás ne legyen túl nagy, a parancsoknak csak egy részét, a legfontosabbakat töltik be, lehetővé téve ezek azonnali végrehajtását. A parancsok ezen részét nevezzük belső parancsoknak. A ritkábban használt ún. külső parancsok a háttértárolóról csak a végrehajtás idejére töltődnek be. Hogy melyik parancs belső vagy külső, az DOS-verziónként eltérő."

[link]

2020. okt. 1. 18:40
 15/35 anonim ***** válasza:
42%

Linux parancsok:

[link]

Teljesen nem ellenőriztem le, de jónak tűnik.

2020. okt. 1. 18:45
 16/35 anonim ***** válasza:
13 - en nem tudom, honnan vindikalod a jogot magadnak, hogy ilyen magas lovon ulj. Senki nem mondta, hogy nem voltak belso parancsok. Azt mondtam, hogy a futtathato fajlokat is parancsnak hivtuk. Ennyire qrva egyszeru. A doom nem az volt.
2020. okt. 1. 18:51
 17/35 anonim ***** válasza:
0%

Legalább azt ne tagadd már le, amit pár perce te írtál ide.

Te ezt írtad:

"parancsnak hivtuk a format-ot, setver-t, mem-et stb, kozbe mind futtathato allomany volt"

Amiket te futtatható állományoknak titulálsz, azok is parancsok voltak, csak külsők.

Amúgy meg, én tényleg elég magas lovon ülök, legalábbis hozzátok képest (Tisztelet a kevés kivételnek). De ez nekem nem jelent semmiféle nehézséget, sajnos. Ilyen a ti szintetek, elég könnyű azt felülírni. Erről viszont nem én tehetek.

Annak meg egy értelmes ember csak örül, ha van aki a tévedéseit kijavítja.

2020. okt. 1. 19:00
 18/35 anonim ***** válasza:
37%

Azért ez egy elég buta kérdés, valljuk be.

Mivel a felsorolt programok mind nyílt forráskodúak és szabad licencelésűek, senki nem tiltja meg, hogy aki akarja, átírja őket C++-ra. Ennélfogva az sem kizárt, hogy egyes disztrók ezekből a programokból C++ implementációt szállítanak.

Sőt, szerintem ha a C-s kódokat lefordítod egy C++ fordítóval, gond nélkül futtathatók lesznek.

2020. okt. 1. 19:11
 19/35 anonim ***** válasza:
45%

"Sőt, szerintem ha a C-s kódokat lefordítod egy C++ fordítóval, gond nélkül futtathatók lesznek."

Csak hát, ettől még nem lesznek c++ programok.

2020. okt. 1. 19:15
 20/35 anonim ***** válasza:
19: Azt már utólag senki se mondja meg neked. :)
2020. okt. 1. 20:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!