Milyen programnyelvet ajánlanátok? (a többi lenn)
Bármilyen általános célú nyelv megfelel ehhez.
Egy mászka elkészítéséhez komoly programozói tudás sem kell.
Sokkal több időt felemészt a grafika megvalósítása, mint maga az 500 soros játék.
Basic, Pascal, C, C++, Java, Python, bármelyik jó. Én a pascalt javasolnám, mert még nem tudsz programozni.
Oktatási célra kifejlesztett nyelv, szigorú logikára épül, könnyen tanulható, ráadásul natív, standalone futtatható programokat lehet vele készíteni.
Játékot nem csináltam még egyébként van programozási ismeretem, de azt szándékosan nem írtam, mert attól függetlenül vagyok kíváncsi a véleményekre.
"Pythonról továbblépni? Hova?"
Miért, annyira gagyi, hogy nem lehet, vagy annyira csúcs, hogy nem érdemes?
:))
9:
A python olyan nyelvi elemekben bővelkedik, amelyek nincsenek meg más nyelvekben. Így a pythonról átlépni más nyelvre, elég nehézkes egy kezdőnek.
A python első nyelvként inkább azoknak jó, akik nem akarnak programozók lenni és megelégszenek a python által biztosított lehetőségekkel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!