Az alábbi PHP kód részletet el tudná magyarázni valaki?
Figyelt kérdés
Netről szedtem ,működik is de nem értem pontosan a lényegét, főleg hogy a -> mit csinál.
$sql = "INSERT INTO news(id, sender, subj)VALUES(NULL,'$name','$subj')";
$conn->query($sql);
2020. okt. 1. 10:29
1/4 anonim válasza:
A $sql egy String, ami egy sql lekérdezést tartalmaz. A lekérdezés a news nevű táblába szúr egy új sort, és az id, sender, subj mezőknek ad értéket, az értékek rendre NULL, a $name váltózó értéke, és a $subj változó értéke, ez utóbbi kettő szövegként, azért van körülöttük a '.
A $conn tárolja az adatbáziskapcsolatodat, a -> azt jelenti, hogy $conn query nevű metódusát hívod meg, a query pedig a paraméterként kapott lekérdezést hajtja végre.
Remélem így érthető. :)
2/4 anonim válasza:
Sajnos anélkül hogy értenék hozzá: paraméterben kapott dolgokat beszúr az SQL táblázatba és lekérdez valamit.
3/4 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm! A nyilacskára voltam kíváncsi, de így már értem a dolgot.
2020. okt. 1. 11:15
4/4 anonim válasza:
A -> becsületes neve objektum operátor, és az adott objektum valamilyen tagját éred el vele, ez lehet adattag, vagy lehet metódus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!