C# Írjuk ki van e benne [-3;3] közötti szám. Ez a törzse viszont nem tudom mit írjak a feltételekbe? int i = 0; while (feltétel) {i++;} if(feltétel) {Console.WriteLine("Szerepel");} else {Console.WriteLine("Nem szerepel");}
Figyelt kérdés
2020. szept. 20. 21:40
1/6 anonim válasza:
pl.:
if ( (x>=-3) && (x<=3) ) Console.WriteLine("Szerepel");...
(ahol "x" a vizsgáladnó szám)
2/6 anonim válasza:
//v - a vizsgált vektor
//N - az elemek száma
int i = -1;
//egy bool ami jelzi ha találtunk egy elemet
bool l = false;
while(i < N && !l)
{
i++;
if( -3 <= v[i] && v[i] <= 3)
{
l = true;
}
}
if(l)
{
Console.WriteLine("Szerepel");
}
else
{
Console.WriteLine("Nem szerepel");
}
//Az i-t azért -1-től indítom mert így a vizsgált elem indexe a végén bentmarad az i változóban így ki is tudod írni anélkül hogy ott kéne -1-et írni
3/6 anonim válasza:
Ja és azt elfejeltettem hogy a ciklusban N-1 (a -1 indítás miatt)
4/6 tabaki válasza:
Ha mondjuk egy tomb[] nevű tömb elemeiről van szó, az első feltételbe:
i < tomb.Length && (tomb[i] < -3 || tomb[i] > 3)
A másodikba:
i < tomb.Length
5/6 tabaki válasza:
Kíváncsian várom a lepontozásom magyarázatát meg a sikerültebb megoldást.
6/6 tabaki válasza:
Már nem is meglepő, hogy tegnap óta még két félnótás csatlakozott a tegnapi pancserhoz. Tényleg ekkora élmény a trollkodás? Csak azért kérdem, mert én például rongyembernek érezném magam, ha valakit olyasmiért pontoznék le, aminél nem tudok jobbat javasolni – tegyük félre, hogy amúgy se pontozok le senkit, segítő szándékú válaszolókat pedig a legkevésbé. Bizonyára akad jobb ötlet az enyémnél, de az nem tőletek jön ám majd, pupákok. Nektek ennyire futja, legyetek is elégedettek, amiért sikerült csúcsra hajtanotok a kreativitásotokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!