Hogyan lehetne megoldani, hogy egy Androidos telefonnal készített képet a telefon a kép elkészültét követően azonnal átküldjön bluetooth használatával a mellett lévő laptophoz usb-vel csatlakoztatott pendrive meghatározott mappájába?
A képek nagy felbontású, 4-5 Mp méretű képek.
A bluetooth mellett esetleg még a mobil internet lehet alternatíva, mert a fényképezés helyszínén (ami változó) nem mindig van vezetékes internet és wifi.
Jól gondolom, hogy kellene egy program a telefonra (android) és kellene egy a laptopra is, ami kezeli a bluetooth-on érkező adatokat?
Konkrétan mi értesz a "felhő szoftver" megfogalmazás alatt, és abban hogyan lehetne megoldani, amit én szeretnék?
Fontos a telefonnal elkészített képek közvetlenül az elkészültük után (tehát egyesével) AZONNAL elérhetőek legyenek a laptophoz csatlakoztatott pendriveon, mert egy a laptopon futó excel táblában kerülnek további feldolgozásra, egyesével.
Az nem járható alternatíva, hogy az elkészült képek a fényképezés befejezése után egyszerre kerüljenek átvitelre/letöltésre a pendrivera.
Elnézést, ha kissé kacifántosan fogalmaztam, de nem vagyok informatikus.
A "felhő szoftver" eléréséhez feltételezem folyamatos internet kapcsolat is szükséges.
Mint írtam is, biztosra csak azt lehet venni, hogy a telefon mobil internet kapcsolata rendelkezésre áll. De ez is csak akkor használható, ha az adott helyszínen (ipari környezet) nem korlátozzák valamilyen módon a mobil internet működését.
Illetve nem tudom, mennyire gyorsan lehet megoldani mobil interneten keresztül a 4-5 Mp-s képfájlok átvitelét.
Köszönöm mindkettőtök válaszát.
Igen, az lenne az ideális számomra, ha "magától" történne a kép áthelyezése, de az sem baj, ha egy indító gombot kell ehhez megnyomni. csak az lenne problémás -gyorsaság szempontjából- ha az egyes képek elkészülte után a telefonon menük között kellene válogatni és csak több lépésben lehetne megoldani, hogy a kép átkerüljön a telefonról a laptopra.
Szerintem a folyamatot amúgy is tovább lassítja, hogy nagy méretű fájlokról van szó.
Nem ismerem a "autosync et google drive". De jónak tűnik.
- Ha ez be van állítva telefonon is és a laptopon is, akkor az egyes képek elkészülte után a szinkronizálásnak köszönhetően maguktól kerülnek át a képek, egyesével a telefon-Google Drive-laptop útvonalon?
- A szinkronizálás automatikusan történik vagy időközönként automatikusan vagy csak gombnyomásra/utasításra?
- Mennyire gyorsan hajtatódik végre a szinkronizálás?
- Mennyi időt vehet igénybe 1 db képfájl szinkronizálása?
- A szinkronizálással közvetlenül a laptop egy adott mappájába kerül a kép, vagy csak a laptop is rálát a Driveon lévő mappára?
- Ahhoz, hogy a laptop egy saját mappájába is elérhetőek legyenek a képek, szükséges azokat letölteni a Driveról?
- Vagy a szinkronizálás lényege, hogy a laptopon beállítható, hogy a szinkronizálás során melyik mappába kerüljenek a képek?
AZONNAL
hát ez bluetooth al nem kivitelezhető :D
néhány sec kellesz neki és ez romlik távolsággal
4g lényegesen gyorsabb tud lenni
a felhős megoldás a legegyszerűbb
valaki ingyenes IT tanácsadót keres :D
a szinkronizálás általában a mappában való módosítás hatására indul el és ha nem qrva szar a neted akkor gyorsabb mint a bluetooth
A BT-ot ehhez felejtsd el.
Én így tudom elképzelni:
- egy wifi router, amin egy hálózatban van a telefon és laptop
- egy egyszerű szerver alakalmazás a laptopra, ami fogadja a fotókat
- a telefonra egy másik alkalmazás, ami figyeli a Fényképek mappát és megpróbálja feltölteni a szerverre az új fotókat
"wifi router, amin egy hálózatban van a telefon és laptop"
Ezt csak saját irodai/otthoni körülmények között tud működni, de a képeket különböző helyszíneken (többnyire ipari környezetben) kell készíteni.
Itt jó esetben csak a mobiltelefon mobil internetje áll rendelkezésre. Ha éppen nem korlátozzák az adott helyszínen.
Szimpatikusnak tűnik az általatok javasolt felhő szolgáltatás, Drive alternatíva.
Nem vagyok informatikus, de szerintem a telefonon és a laptopon szükséges "autosync et google drive" beállításokat magam is végre tudom hajtani. Aztán jöhet a tesztelés nagyméretű képekkel.
Így legalább gyakorlatban is átláthatom, hogyan működik amit javasoltatok.
Köszönet mindenkinek hozzászólásáért!
"""
"wifi router, amin egy hálózatban van a telefon és laptop"
Ezt csak saját irodai/otthoni körülmények között tud működni, de a képeket különböző helyszíneken (többnyire ipari környezetben) kell készíteni.
Itt jó esetben csak a mobiltelefon mobil internetje áll rendelkezésre. Ha éppen nem korlátozzák az adott helyszínen.
"""
Oda teszed a routert a laptop mellé, megvan a saját hálózatod... na mindegy, ha nem értesz hozzá, mindegy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!