Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mindegy hogy a return 0 vagy...

Mindegy hogy a return 0 vagy return false?

Figyelt kérdés
Egy függvénynél, ami eldönti, hogy egy szám egész szám-e, a visszatérési érték true vagy false, vagy 1 vagy 0. Vagy ennyire szabadon nem cserélhető fel a szám és a logikai érték?
2020. szept. 19. 16:59
 1/8 anonim ***** válasza:
16%
Mindegy.
2020. szept. 19. 17:20
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
Ez nyelvfüggő.
2020. szept. 19. 17:23
 3/8 A kérdező kommentje:
c++-ban mennyire lehet lehet ezt?
2020. szept. 19. 18:24
 4/8 anonim ***** válasza:
74%
C++-ban mindkét irányban felcserélhetők, csak az olvashatóságot csökkenti.
2020. szept. 19. 19:10
 5/8 anonim ***** válasza:
70%

C++-nál a false == 0, a true == 1. A bool <-> int konverzió implicit, közvetlenül int is megadható bool helyett.

"If the source type is bool, the value false is converted to zero and the value true is converted to one."

[link] (4.7 / 4)

2020. szept. 19. 22:13
 6/8 anonim ***** válasza:
43%

Én azt a szabályt követem, hogy ha valami eldöntendő, akkor false/true választ adok vissza.

Ha valaminek van egy helyes állapota, de több kimenete lehet, de azok helytelenek, akkor arra 2 megoldást szoktam alkalmazni helyzet függvényében:

- Csak helyes választ adok vissza, de minden nem helyest Exception-t generáltatok, ami tartalmazza a hibás állapotot.

- Hiba kódokban gondolkodok, azaz a 0 a minden ok, és egyes állapotokra jöhet a pozitív szám érték: 1, 2, 3, 4... De megvalósítható ENUM-al is akár.

2020. szept. 20. 13:33
 7/8 anonim ***** válasza:
19%

"Vagy ennyire szabadon nem cserélhető fel a szám és a logikai érték?"

Nem bizony.

Nem is tudom, hogy gondoltad te ezt?

2020. szept. 20. 17:08
 8/8 anonim ***** válasza:
26%
Én követném a fejlesztőkörnyezet konvekcióit és számot írnék (alapból ezzel hozzák létre a main()-t).
2020. szept. 20. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!