Mire való C++-ban a cin. Get?
Figyelt kérdés
Suliban minden c++ kód végére oda kellett írnunk kétszer is különben ha elindítottuk az exét rögtön ki is lépett. Sajnos a tanár nem tudta elmagyarázni normálsian mire való.2010. aug. 6. 16:27
1/4 anonim válasza:
Vár arra, hogy leüss egy billentyűt, és csak utána fejeződik be a program (és záródik be a parancssor), ezt nagyon könnyen elkerülheted úgy, hogy eleve parancssorból indítod el (Windows-ban) start/futtatás -> cmd , itt kikeresed az útvonalat, majd beírod a lefordított exe fájl nevét, vagy (Windows-ban) a system("pause") is jó megoldás lehet a program végén.
2/4 anonim válasza:
Első tökéletesen elmondta, a cin az egy adatfolyamot jelképez, ezen futtatsz egy get-et, ami addig blokkolja a futást, amíg nem kap bemenetet. Ezáltal nem tűnik el a konzolablak. De Ahogy az első mondta, ha eleve egy nyitott konzolablakból futtatod, az nem fog bezáródni. Javaslom a total commander megszokását, ott a cmd eleve az aktuális könyvtárba pozícionálja a parancssoros ablakot.
3/4 anonim válasza:
inkább használd ezt, egyszerűbb:
system("pause");
És akkor nem kell semmit trükközni.
4/4 anonim válasza:
Ez is trükközés, nem tudom feltűnt-e... és szerinted mennyivel van beljebb, nem ért valamit, erre nem elmagyarázod, hanem adsz mégvalamit, amit valószínűleg nem ért.
A system() függvény a parancsértelmezőhöz továbbítja a paraméterül kapott szöveget, windows alatt a parancsértelmező jó esetben elérhető és egy command.com, ennek a "pause" azt adja, amit, ki lehet próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!