Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi kell ahhoz hogy készíthesse...

Mi kell ahhoz hogy készíthessek egy applikációt ?

Figyelt kérdés
Ügye nyilván kell a szaktudás de azon kivűl ,pl jogi szempontból milyen szerződés kell ? , és pl milyen költségek szoktak felmerülni ? minden ezzel kapcsolatos információ érdekell, mert van egy ötletem amit szeretnék megvalósitani , a normális válaszokat előre is köszönöm .

2020. szept. 9. 12:32
 1/6 anonim ***** válasza:

hö? Milyen applikációt? PC? Mobil? Konzol?

Milyen szerződésről beszélsz?

Költsége az attól függ, hogy miről beszélünk. Pl dolgozol rajta az egy költség. Meg amikor el akarod adni akkor adózni kell utána az is költség. Meg ha felveszel valakit munkaerőnek akkor ott a bérköltség. stb stb stb

Konkrétumok nélkül nem lehet válaszolni erre a kérdésre.

2020. szept. 9. 13:28
 2/6 anonim ***** válasza:
Ennyire általánosságban nem lehet beszélni a témáról.
2020. szept. 9. 13:38
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen ezt nem írtam, de egy mobil applikációról lenne szó ,és azt hallottam hogy maga a fejlesztés és az is hogy megjelenhessen play áruházban és app storeban nagyon komoly összegeket emészt fel ,
2020. szept. 9. 14:19
 4/6 anonim ***** válasza:
Hat van akinek nagyon komoly osszeg az a $25.
2020. szept. 9. 14:33
 5/6 A kérdező kommentje:
Itt a fejlesztésre értettem legfőképp egyik ismerősöm azt mondta hogy ismer egy srácot aki szintén ezzel foglalkozik és neki kb teljes egészében 20 millió volt ,
2020. szept. 9. 14:43
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

"azt hallottam hogy..."

A google play-ben egyszeri díj van, ha jól emlékszem $25, az apple appstore $99 évente. Ezeket 25mp google kereséssel tudtam meg.

A fejlesztés költségéről szintén nem lehet általánosságban beszélni mivel nem tudjuk, hogy 10 óra alatt összedobható vagy 10000 óra kell hozzá. Kell-e külön grafikus, programozó, zene stb, vagy egy emberes a meló. Nem tudom az árakat de abból kiindulva amivel én foglalkozom úgy gondolom, hogy kb 10-15eFt/órától kezdődnek(!) a jó fejlesztők. Persze bonyolultságtól is függ, van amit kevesebbért is meg lehet csinálni.

Aztán ott van, hogy alkalmazás csak akkor lehet igazán sikeres ha iphone-on és android-on is fut, szóval vagy valami közös nyelvet kell használni (pl xamarin) vagy mindkettőn külön lefejleszteni.

A bérköltség az egy dolog, a mai alkalmazásoknál nagyon komoly tétel a marketing ugyanis a többmillió alkalmazás közül kell, hogy a tiédet válasszák.

Ezen kívül kell-e szerver, lesznek-e push üzenetek, lesz-e webes interface stb stb stb.

Az alkalmazás karbantartása és továbbfejlesztése szintén jelentős költség lehet.

Konkrétumok nélkül kb ennyit lehet mondani.

2020. szept. 9. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!