Codeblocks nem működik ... Tudnátok segíteni?
Sziasztok!
7.es gyerekem életében ma találkozott először a CodeBlocks programmal + az egész programozásdival. Program letöltve compiler-rel, ha jól raktam össze az elmúlt 3 órában, ez vmi. fordító, mert a CodeBlocks csak szerkesztő felület. Hello world-öt szeretném kiíratni vele (netes forrásból), de marhára nem akarja ... Tudna vki segíteni? Thx!
Mondd, hogy nem Sopron... :D
Bár nem csodálkoznék, ha az lenne.
Tipikus pedagógiailag éretlen, vaskalapos hozzáállás, hogy ha már matekos osztály, akkor toljunk le a torkukon valami jó alacsony szintű programozási nyelvet.
Na mindegy...
Innen: [link] próbáld meg letölteni a codeblocks-20.03mingw-setup.exe-t, elvileg abban benne van minden, ami kell.
Tesztelésnek a hello world pedig:
#include <stdio.h>
int main(void)
{
printf("Hello World! \n");
return 0;
}
"a using namespace std; szükségeltetik"
Ha kiírja az "std::" előtagot, akkor nem.
Valószínűleg a header mappa elérése nincs beállítva rendesen, és akkor már a tárgykódok elérési útját is ellenőrizném.
A #4 hozzászólásodban közölt program C++ nyelven kifogástalan, a C-változatot lásd #11-nél. A fő problémát magad is leírod: „a CodeBlocks csak szerkesztő felület”, vagyis független a fordítótól – csak a tapasztalatlanságod miatt nem tudod, hogy ez egyben azt is jelenti, hogy nemcsak egy nyelven fejleszthetsz vele, attól függően, hogy a C/C++ fordítót hogyan hívod meg. A hibaüzenet arról tanúskodik, hogy esetedben a kódot – a fájl kiterjesztésének megfelelően – C-forrásként próbálta értelmezni a fordító – nekem legalábbis így sikerült pontosan ugyanezt kapnom. A tanár okosabban tette volna, ha inkább azt sulykolja huszonötször, hogy melyik nyelvről van szó, és ugyanannyiszor a Code::Blocks használatának mellékes mivoltát, bemutatván például a parancssori fordítás lehetőségét. Épp elég kérdés jelenik meg arról is, hogy „Visual Studióban” hogyan kell ezt vagy azt leprogramozni, holmi „CB-nyelv” már igazán nem hiányzik.
Én egyébként nem látok semmi ördögtől valót az alacsonyabb szintű nyelvvel való kezdésben, sok mindennek a megértésében jól jöhet az még később. Nekem sem ártott volna...
Sikerült köszönni! :)
Nem, nem Sopron, az ország másik vége. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!