Megéri egyetemen gépi tanulást/mély neuronhálókat tanulni? Vagy egy mindennapi nyelvvel jobban járok?
Sajnos nem tudok dönteni két tárgy között. A kettő elvégzése nem opció, mivel ütköznek. Az egyik tárgy a mély neuronhálókkal/gép tanulással foglalkozik mélyebben(numpy, keras, tensorflow), aminek az elődjét már elvégeztem. Ez a tárgy eléggé érdekel, de: 1. Elég nehéz és nagyon matekos, nemtudom hogy jutna-e elég időm a többi tárgyra 2. Nemtudom, hogy megéri e ilyen ML/deeplearning irányba továbmenni, pl. Mesteren is később, mivel nemtudom hogy hol tudnám ezt a tudást hasznosítani, vagy el tudnék-e helyezkedni vele valahol. Nemsok Deeplearning/Gépi tanulással foglalkozó állást láttam, ami meg volt, ott meg a Phd a belépő. Az is relatíve kevés pénzért... Tehát a fizetés se lenne sok. Viszont ez a téma érdekel. (De kiemelném, hogy nem vagyok benne jó)
A másik opció az, hogy hagyom a deeplearninget, és a másik tárgyat veszem fel helyette, és abba az irányba is megyek tovább. Ezen a tárgyon angolul van minden, csapatokba osztanak minket, és egy adott nyelven (pl. JAVA) kell egy programot lefejleszteni, mint egy éles projekten. Verziókezelve, doksizva, gitelve stb. mint egy igazi munkahelyen. Ez az opció sokkal járhatóbbnak, egyszerűbbnek tűnik, mivel nem kell rá annyit tanulni és több időm maradna más tárgyakra is, plusz most még úgy néz ki, ha a JAVA nyelvet tanulom meg egy komoly szintre, akkor azzal sok lehetőségem, és magas fizetésem is lenne. Illetve akkor ilyen irányba is mennék tovább mesteren.
Szerintetek melyiket válasszam? Tudom, nem ez a két tárgy fogja meghatározni az életem, de nagyban befolyásolja, hogy miről írjam a szakdogám tavasszal, és milyen témába merüljek bele komolyabban a továbbtanulást és a munkakeresést illetően.
#2 Őszintén, kit érdekel a szakdolgozat? Meg kell írni, megvédeni, és jónapot. Nem hátrány ha az embert komolyan érdekli az amiből a szakdogáját írja, de a világon senki mást nem fog érdekelni rajta kívül. Éppezért fölösleges túlvállania magát egy olyan komplexitású programmal, ami többszörösen meghaladja azt amit szakdoga címén várnak. A programozás nem presztízspárbaj, hogy kinek van nagyobb (szakdogája).
Amúgy meg tanuld azt ami érdekel. Még csak nem is feltétlenül amit jobban el tudsz képzelni a jövőben, próbálj ki nyugodtan mindent amit érdekesnek találsz, nem az egyetemen kell végleg karrierútat választanod. Az MI egyébként egy igen érdekes, és rendkívül mozgalmas irány, de arra legyél felkészülve, hogy rettentő matekos is, és a kérdésedből azt szűrtem le, hogy ez neked annyira nem vonzó. Kipróbálni mindenképp érdemes lehet, max nem tetszik majd, és akkor legalább tudni fogod hogy nem neked lett kitalálva.
" Őszintén, kit érdekel a szakdolgozat? "
Komolyabb cégek megnézik. Tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!