Programozásban hogy lehetne egy kezdőnek elmagyarázni, hogy mi az a függvény?
"Egyébként szerintem a function->függvény magyar fordítás lett elbaltázva."
Szerintem meg nem, mivel a function kifejezés maga is a matematikai függvények után kapta a nevét.
#33: Azért mondják, mert sok nyelvben különbséget tesznek az eljárás és a függvény között.
Például Visual Basicben:
* [link]
* [link]
Pascalban:
* [link]
* [link]
Ada-ban:
"There are two kinds of subprograms in Ada, functions and procedures. The distinction between the two is that a function returns a value, and a procedure does not."
Javascriptben:
"Functions are one of the fundamental building blocks in JavaScript. A function in JavaScript is similar to a procedure—a set of statements that performs a task or calculates a value, but for a procedure to qualify as a function, it should take some input and return an output where there is some obvious relationship between the input and the output."
de C-ben és C++-ban is - ahol minden függvény - van "utalás" rá - lásd a void kulcsszót.
"c-ben minden fuggveny? pl. a vezerlesi szerkezetek is?"
Nem úgy értettem, hanem minden hogy a C-ben és a C++-ban nincsen élesen különválasztva a függvény és a metódus fogalma (mint Basicben, Pascalban vagy Ada-ban), hanem függvényként hivatkoznak mind a kettőre - lásd a C18-as szabványt:
csak ugye ott a void típusú, visszatérési értékkel nem rendelkező függvény - ami "utal" a metódusra.
C ill C++-ban nincs külön eljárás, csak függvény, az eljárást void visszatérési értékű függvénnyel lehet szimulálni.
A haskell meg a funkcionális programozás meg attól különleges, hogy ott a függvényeknek nincs mellékhatása (side effect).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!