Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van jövőm a szoftverfejlesztői...

Van jövőm a szoftverfejlesztői szakmában, ha nem vagyok törtető és középszerű szeretnék maradni? Mire számítsak?

Figyelt kérdés

Húszas évek első felében járó nő vagyok és nyíltan felvállalom, hogy nem akarok sztárprogramozó lenni, nem akarok a munkahelyemen versengeni, főleg nem férfiakkal, illetve nem akarok programozni, ha lejárt a munkaidő. Lassan végzek az egyetemmel és esedékes lesz a gyakorlati hely választása és kicsit félek, hogy ezekben a vérzivataros időkben hátrány lesz a hozzáállásom. Nyílván nem ezzel indítok állásinterjún, de nem tudom színlelni a lelkesedést és a tüzet a szememben.

Eddig a lényegi rész, innen egy kis rizsa.

10 évesen csináltam az első nagyon kezdetleges honlapomat és annyira megtetszett az az érzés, hogy semmiből valamit teremtettem, hogy végül ez vezetett oda, hogy 14 évesen, mikor továbbtanulás került szóba, akkor egy informatikai szakképzőbe mentem. Akkor még halvány lila gőzöm sem volt arról, hogy ez egy ilyen népszerű szakma lesz, mire kitanulom a mesterséget. Akkoriban még híre sem volt bootcampeknek és az informatikusokról még a zsíros haj+kövér+anyukája behordja nekik az ebédet kép élt, nem is volt olyan vonzó, jogász/orvos beállítottságú osztálytársaim le is néztek miatta, de én csak itt tudtam elképzelni magamat. Továbbra sem bántam meg a döntésemet, viszont annyi minden érlelődött bennem az elmúlt években, hogy arra jutottam, hogy nem akarok karriert építeni, vérrel és verejtékkel átitatni a billentyűzetet és napi 12 órát ezzel foglalkozni, meg a legújabb technológiát elsőként kitanulni. Viszont a verseny nagy és a koronavírus idején nem a munkavállalónak kedvez a szélállás. Van egy életem, amit elképzeltem és ebben a munkának körülbelül negyedik, ötödik hely jut. Nem motivál a pénz, kapjak meg annyit, amennyit az általam jónak tartott életszínvonalat fedezi, aztán jóccakát'.

2020. aug. 25. 18:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
63%
Van.
2020. aug. 25. 18:32
 2/14 anonim ***** válasza:
73%

A legtöbb fejlesztő akkor is középszerű marad, ha nem akar.

Rengetegen nem tudnak pl. komoly tech cégekhez bekerülni, vagy mondjuk sikeresen vállalkozni. Olyan is sok van, mint te, simán el lehet lenni így.

Nyilván nem lesz milliós fizetésed, de ugye nem is célod ez.

2020. aug. 25. 18:46
 3/14 anonim ***** válasza:
44%
Jé, egy ember egészséges hozzáállással!!!
2020. aug. 25. 19:03
 4/14 anonim ***** válasza:
69%

En sem vagyok torteto, de folyamatosan elore jutok.

A kituros, torteto kollegakat senki se szereti.

Szoval tuti van.

Tudod az üres kalász fent hordja fejét......a teli meghajol

2020. aug. 25. 21:29
 5/14 anonim válasza:
100%
Tetszik a kerdes, mert nekem is pont ez a tervem. :))
2020. aug. 26. 00:44
 6/14 Alex Fly ***** válasza:
45%

Egy darabig...

A szoftverfejlesztés kimondottan olyan szakma, ahol az állandó tanulás, önfejlesztés már ahhoz is elengedhetetlen, hogy egyáltalán a felszínen maradj. Lehet, hogy amit most tanulsz, az két év múlva elavult, használhatatlan tudás lesz.

Annak idején sokan nagyon szépen megéltek abból, hogy Pascalban vagy Clipperben írtak programokat - ma már ezzel semmire nem mennének...

2020. aug. 26. 01:21
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
Rabszolga kóder mindig kell, szóval simán. Angolul kell tudni és bírni a monoton munkát.
2020. aug. 26. 09:00
 8/14 anonim ***** válasza:
20%

Na jó.

A monoton munka: kasszázás, szalag melletti munka, irodai adminisztrátorként adatok manuális összehasonlítása és javítása.

Nem gondolnám, hogy a kóderkedés az. Illetve ha az, akkor minden az.

Nem gondolnám, hogy otthon, szabadidőben is ezt kell tanulni, sőt, ismerőseimen azt látom, NEM kódolnak szabadidejükben, a munkahelyek pedig támogatják a szükséges tanulást...

Igenis a kérdezőé a normális hozzáállás (nőként meg pláne, mert, most nyers leszek, de a terhességet nem a férfiak hordják ki és szoptatni se tudnak a férfiak).

Az az ideális, ha valaki nem a karrierje rabszolgája.

Milliós fizetést meg nem mindenki akar.

2020. aug. 26. 10:22
 9/14 anonim ***** válasza:
93%
#8 te az a csaj vagy, aki egyáltalán nem is tud elhelyezkedni a szakmában évek óta?
2020. aug. 26. 11:31
 10/14 anonim ***** válasza:
46%
Egy ideig el lehet lébecolni a langyos pocsolyában. Ha szerencséd van, akkor elég hosszú ideig.
2020. aug. 27. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!