Milyen ismeretek szükségesek egy oldal vagy szerver, akár program feltöréséhez?
Létezik nem-illegális hacker tanfolyam, nézd meg, milyen dolgokat oktatnak.. az jó támpont lehet neked.
No, oldal, szerver feltöréséhez elsősorban hálózati ismeretek kellenek, vagy jó kapcsolatok hogy hozzáférj a használt programok (titkos, nem publikált, nem ismert) gyengeségeihez, hogy ezeket ki tudd használni.
Programok töréséhez pedig kőkemény assembly.
A 12.23-as válaszolónál a pont. Ha programokat akarsz törni akkor kőkemény assembly. De ettől még tanulj meg C-t is, az is fontos. Aztán ha már biztosan mozogsz néhány programozási nyelvben, akkor neki foghatsz az Assmeblynek, ami egy teljesen más világ. Bonyolultabb.
Amúgy meg ellegyezném a tévhitet, hogy a hacker bűnöző, mert az emberek 99% teljesen rosszul használja a szót. A hacker bizony egy rendes foglalkozás, ami számítógépek, számítógépes hálózatok, szoftverek, kommunikációs rendszerek, adatátviteli modulok, stb biztonságtechnikájával foglalkozik. Ilyen szakembereket nagyon jó pénzért, sok informatikai, vagy telekommunikációs cég alkalmaz. Ezek az emberek mögött nem kis tudás áll általában. Szóval ezt nem csak illegálisan lehet űzni.
Azokat, akik pedig másoknak szeretnének kárt okozni, vagy adatot lopni, vagy csak simán heccből törnek fel dolgokat, azokat crackereknek hívjuk. Őket szokták tévesen hackernek hívni a hozzánemértők. Amúgy ők hasonlóan magas tudással rendelkeznek, mint a hackerek.
És van egy harmadik kategória, a scriptkölyök. Ők azok, akik mindenféle segédszoftvereket használva hatolnak be rendszerekbe és magukat hackereknek nevezik, miközben nem sok fogalmuk van az egészről, mert segédprogramok nélkül semmire se mennének.
Na most a putty az egy jó cucc, nem tudom miért kell összekötni a noobokkal :D
Assembly... rá kell keresni, hogy Assembly tutorial. Én még anno egy assembly.host.sk című oldalról tanultam, de az már megszűnt sajnos, pedig nagyon jó kis (magyar) tutorial volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!