Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mit rontottam el ebben a C++...

Mit rontottam el ebben a C++ kódban?

Figyelt kérdés

Jegyzetből tanulok, és pár dolog már jól megy, de itt a min és a max értékeket felcseréli a program. Az egész kódot bemásolom, hogy érthetőek legyenek a jelölések, de a hibás rész valahol a végénél van, ahol a min-t és a max-ot számolja, felcseréli őket.

[link]

2020. aug. 15. 18:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem fogom ezt végig nézni. Ez egy ömlesztett, nem tiszta kód. Viszont annyit tudok segíteni, hogy általában a min, maxnál azért "cserélődnek fel", mert nem jól rakják a kacsacsőrt.
2020. aug. 15. 18:16
 2/14 A kérdező kommentje:

Azzal már próbálkoztam, de nem sikerült.

Bocsi a kód miatt, mindjárt átszerkesztem és linkelek egy újat. Önállóan tanulok otthonról, és sajnos még nincs sok gyakorlatom.

2020. aug. 15. 18:27
 3/14 anonim ***** válasza:
Az aktuális részt rakd csak be, a többi ami működik úgyse kell.
2020. aug. 15. 18:28
 4/14 A kérdező kommentje:
2020. aug. 15. 18:29
 5/14 A kérdező kommentje:
Szerintem az elejére még szükség lesz a változók miatt.
2020. aug. 15. 18:29
 6/14 anonim ***** válasza:

Hátha ez segít.

[link]

2020. aug. 15. 18:41
 7/14 anonim ***** válasza:
Itt ugyebár az van, hogy megvan a tömböd. Elég egy ciklussal végig menned, ha a maximumot vagy minimumot akarsz keresni. Úgy látom, Te ezt két ciklusba raktad vagy nem tudom mit szerettél volna ott. Kezdő értékként a max,min változónak megadod a tömb első elemét. 0-át nem adhatsz meg, hiszen az pozitív egész számok esetében csak a maximumnál működhet, de a minimumnál akkor 0 lenne a minimum. Tehát a tömb első elemélve [0] inicilizálod a max,min változót. Amikor elindul a ciklus akkor ugyebár a 0. elemmel kezdi. Akkor az if (tmb[i] > max) az tmb[0] > max [a max ugyebár a tmb[0]=2 ] lenne. Számokban: 2 > 2 ez nem igaz, tehát nem lép bele a feltétlebe. (minimumot most nem írom, de ugyanez). Azután jön a következő lépés az i növekszik 1-el. itt most tmb[1] > max lesz ami tmb[1] > 2 számokban 3 > 2; ez igaz, tehát a maxnak átadtjuk a 3-mat. Utána jön a következő ciklus ahol i már 2 itt számokban 4 > 3 - ez is igaz tehát a max = 4 lesz és így tovább amíg végig nem megy a ciklus. :)
2020. aug. 15. 18:59
 8/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm. Sokat segítettél :)
2020. aug. 15. 20:48
 9/14 A kérdező kommentje:

Annyi kérdésem lenne, hogy írok egy hosszabb kódot, ami több különálló kisebb feladatból áll, amik külön is futtathatók, akkor hogyan írjam meg szépen a kódot? És hogyha ez a hosszabb kód csak együtt futtatható, akkor miben kell másképp csinálni?

Hosszabb kód alatt kb. olyan hosszúságú kódokra gondoltam, mint ami az első linkemben szerepel.

2020. aug. 15. 21:23
 10/14 anonim ***** válasza:
Függvények, Osztályok. De most jelen esetben szimplán csináld fügvényekkel, ezzekkel a feladatokkal. A jelenlegi kódodat alakítsd át úgy! Ezzel is tanulsz. :)
2020. aug. 15. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!