Ha van egy olyan szoftveres szolgáltatás ötletetek, amire startupot lehetne építeni, akkor ti hogyan állnátok neki?
8/9: Hát, ez nem nyert.
Neked soha életedben nem volt semmiféle céged.
Ha lett volna, tudnád, hogy hülyeséget beszélsz. Ugyanis a cégek alaptőkéjét nem kell biztosítani az alapításkor, nem is kell befizetni sehova. Akár Bt-t, akár Kft-t vagy egyéni céget hoz valaki létre, a cég alaptőkéjét ő maga határozhatja meg (ez Kft-nél alsó limitelt), de a pénznek nem kell meglennie, azt nem ellenőrzi senki. Az alaptőke eleve a saját tulajdona marad és a cég tulajdonosának csak annyai a felelőssége, hogy egy esetleges felszámolás esetén az az alaptőke, amit ő megjelölt, rendelkezésre álljon a felszámoló biztos felé (lehet ingóság is, nem kell kp.). Ez is árnyalt, mert a kft éppen azért kft mert a felelőssége a tőkéjéig korlátozódik csak. Egy Bt esetében a törzstőke névleges, mert a Bt beltagja így is, úgy is a teljes vagyonával felel a cég tartozásaiért.
Egyébként, amibe beleköthettél volna az a bojtár, ugyanis a bojtár még nem jogosult cégek alapító okiratának ellenjegyzésére. Nálunk is úgy volt, hogy az iroda főnökének bélyegzőjét használta és ő írta (firkantotta) alá a papírokat, de olvashatatlanul. A nevük kezdőbetűje szerencsére egyezett. :))
Még annyit, hogy a 8000-ből első körben egy bélyegzőt kellett vennem, meg számlatöböt, mert megrendelésem akkor szerencsére már volt!
Amúgy 200 rugós Bt lett, nem Kft. A kft előnyeire én is csak később jöttem rá.
* Az RT-knél más a menü, az itt nem játszik.
Ne ugass ás ne utasítgass kérdező! Örülj, hogy válaszoltam a nevetséges, gyerekes, buta kérdésedre. A te életed szánalmas, nem az enyém, ha még ehhez a lépéshez is itt keresed a választ.
Nevetséges kis uborka vagy. Olvasgass a rubik kockáról. Annál nagyobb ötletet te három életed alatt sem izzadnál ki, mégis, a rubik kocka itt magyarországon megbukott, pedig a feltalálónak nem kellett zsebbe nyúlnia, invesztálnia, megtette ezt helyette más. Amikor egy nyugati kézbe vette a dolgot, akkor lett világsiker. Hát ennyit az ötletről meg a cégmenedzsmentről.
"Ugyanis a cégek alaptőkéjét nem kell biztosítani az alapításkor"
:D :D. Vállalkozásgazdaságtan tantárgyat úgy gondolom az Egyetemen nem volt. Ja várj: Biztos nem jártál Egyetemre. Ennek még nézz kicsit utána.
13: Te soha nem jártál egyetemre.
Amúgy meg olvasgass:
"
A Kft. törzstőkéje legalább 3 millió forint.
Egy tulajdonos hozzájárulásának (törzsbetét) minimum értéke 100 ezer forint kell legyen.
A pénzbeli hozzájárulás megfizetésének nincs törvényben meghatározott ideje, azt a társasági szerződés tartalmazza.
A törzstőke állhat teljes mértékben apportból.
Ha az apport értéke eléri vagy meghaladja a törzstőke felét (vagy egy személy alapít Kft-t), akkor a nyilvántartásba-vételi kérelem benyújtásáig teljes egészében rendelkezésre kell bocsátani azt.
Egyéb esetekben a társasági szerződés a mérvadó, de legfeljebb 3 év áll rendelkezésre a nem pénzbeli törzsbetét szolgáltatására."
"Közkereseti és Betéti társaság
A Kkt. és a Bt. vagyoni hozzájárulására vonatkozóan a törvény nem ír elő sem összeget, sem rendelkezésre bocsátási határidőt.
Érdemes legalább akkora összeget a társaság rendelkezésre bocsátani, ami fedezi az alapítás költségét, magasabb jegyzett tőke azonban felesleges."
"Amúgy meg olvasgass"
Olvasgatni lehet, de akkor legalább hivatalos forrást jelölnél meg. Az a baj veled, hogy csak olvasgatsz, de nem értelmezel.
"Szóval a szavahihetőséged = 0. :)"
Arra vagyok én rászorulva, a te megitélésedre, makikám. :))
Nektek az eszetek nulla, sajnos. De a hiánya látszik is.
18: Értelmezni neked kell, vagy kéne emberke. Én nemszorulok rá. Azon már régen túlvagyok.
De itt a forrás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!