Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Emelt adatbázis érettségi?

Emelt adatbázis érettségi?

Figyelt kérdés

Sziasztok valaki tudna segíteni :/

Lenne pár kérdés, hogy lekérdezésnél mikor használunk segédlekérdezést, honnan tudom,hogy nem oldható meg egy egyszerű lekérdezéssel, illetve mikor csoportosítunk(groupby)

Esetleg aki emeltezett infóból és van valami jegyzete, vagy doksija az elküldené?

2020. aug. 9. 17:54
 1/5 anonim ***** válasza:

Ne gondold túl. Sőt, egyáltalán ne gondolkodj ebbe az irányba.

Van egy feladatod, amit a lehető LEGEGYSZERŰBBEN meg kell oldanod. Ha működik, az már jó a vizsgára. Úgy oldod meg, ahogy te akarod.

Rengeteg emelt infós próbafeladatot találhatsz a neten, sablonfeledat az összes.

2020. aug. 9. 18:26
 2/5 A kérdező kommentje:
Oke, de honnan tudom ellenorizni hogy jo a megoldasom?
2020. aug. 9. 18:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Hát írsz egy lekérdezést és leellenőrzöd, hogy jó lett-e :D
2020. aug. 9. 18:32
 4/5 A kérdező kommentje:
De honnan tudom hogy az eredmenyem valid?
2020. aug. 9. 18:59
 5/5 anonim ***** válasza:

Például:

[link]

Mennyi a Föld népsűrűsége?

Láthatod, hogy van 'Orszagok' és 'Nepesseg' oszlopod.

query: szükségem van a 'Nepesseg' oszlop SUM értékére.

Ilyen az összes feladat, néha bonyolultabb, néha könnyebb. Ezeket vissza tudod ellenőrizni magadnak gyakorlás közben. Ha foglalkozol vele kb 15-20 órát, onnantól már fejből, csuklóból fogod írkálni a lekérdezéseket.

2020. aug. 9. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!