Minden C++ fordítóhoz tartozik egy standard library, ami kicsit máshogy van megvósítva fordítónként meg oprendszerenként?
A C és C++ nyelvek olyannyira szabványosak, hogy amit megírsz egyik fordítóval, azt a másik fordító valószínűleg nem fogja tudni lefordítani módosítás nélkül. :D
Félre ne érts, szeretem a C-t meg a C++-t, de az a mítosz, ami ezt a két nyelvet körbelengi, hogy ez az "igazi" multiplatform nyelv, egyszer kell megírni, aztán elég csak lefordítani... az egy eltúlzott mítosz. Igen, kompatibilis, ha csak a legminimálisabb függvényeket használod. Képernyőt ne törölj, mert az már platformfüggő. Aztán a "main" függvény sem mindenhol main...
Önmagában nincs azzal baj, ha a fordítót mindig az aktuális platformhoz igazítják, csak ez egyszerűen aláássa a kompatibilitási mítoszt.
#3 te nem a Java-val kevered?
A C/C++-t nem lengi körbe ilyen "mítosz".
Vagy csak én nem találkoztam vele? Hol lehet ezzel találkozni?
"én úgy értettem a kérdést, hogy mindegyik fordítóhoz jár standard library"
Nem jár.
De azt jól sejted, hogy a c-hez, cpp-hez a std libet a helyi adottságokhoz hozzá igazítják. De nem is tehetnek másképp, hiszen pl. az I/O-t alapban az operációs rendszer határozza meg. Aztán, hogy mennyire sikerülnek szabványosra, az kérdéses.
Akad cég, amelyik saját célra hekkelt C fordítót használ.
de ha c++ fordítót telepítesz, akkor stdlib is telepul vele, nem?
melyik az a fordito amivel nem? csak az ilyen hackelt forditok?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!