Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Minden C++ fordítóhoz tartozik...

Minden C++ fordítóhoz tartozik egy standard library, ami kicsit máshogy van megvósítva fordítónként meg oprendszerenként?

Figyelt kérdés

2020. aug. 8. 08:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
61%
Ja.
2020. aug. 8. 08:58
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Implementáció tartozik minden fordítóhoz, nem standard library. A standard library csak egy specifikáció gyakorlatilag, amit a C++ standard ( [link] ) ír le. Nem tiltja semmi, hogy két különböző fordító ugyanazt az implementációt használja, de általában vannak eltérések.
2020. aug. 8. 08:58
 3/11 anonim ***** válasza:
50%

A C és C++ nyelvek olyannyira szabványosak, hogy amit megírsz egyik fordítóval, azt a másik fordító valószínűleg nem fogja tudni lefordítani módosítás nélkül. :D

Félre ne érts, szeretem a C-t meg a C++-t, de az a mítosz, ami ezt a két nyelvet körbelengi, hogy ez az "igazi" multiplatform nyelv, egyszer kell megírni, aztán elég csak lefordítani... az egy eltúlzott mítosz. Igen, kompatibilis, ha csak a legminimálisabb függvényeket használod. Képernyőt ne törölj, mert az már platformfüggő. Aztán a "main" függvény sem mindenhol main...

Önmagában nincs azzal baj, ha a fordítót mindig az aktuális platformhoz igazítják, csak ez egyszerűen aláássa a kompatibilitási mítoszt.

2020. aug. 8. 14:23
 4/11 anonim ***** válasza:

#3 te nem a Java-val kevered?

A C/C++-t nem lengi körbe ilyen "mítosz".

Vagy csak én nem találkoztam vele? Hol lehet ezzel találkozni?

2020. aug. 8. 15:01
 5/11 anonim ***** válasza:
50%
3: QTba lefordítom neked macre, linuxra és windowsra is. 3 kattintással. :). Nem kell külön fordító.
2020. aug. 8. 15:33
 6/11 anonim ***** válasza:
66%
A C/C++ sose arról volt híres, hogy multiplatform lenne, sőt a leggépközelibb nyelvek egyike.
2020. aug. 8. 15:41
 7/11 A kérdező kommentje:
én úgy értettem a kérdést, hogy mindegyik fordítóhoz jár standard library, nincs olyan fordító, amihez külön le kell tölteni?
2020. aug. 8. 17:35
 8/11 anonim ***** válasza:

"én úgy értettem a kérdést, hogy mindegyik fordítóhoz jár standard library"

Nem jár.

De azt jól sejted, hogy a c-hez, cpp-hez a std libet a helyi adottságokhoz hozzá igazítják. De nem is tehetnek másképp, hiszen pl. az I/O-t alapban az operációs rendszer határozza meg. Aztán, hogy mennyire sikerülnek szabványosra, az kérdéses.

Akad cég, amelyik saját célra hekkelt C fordítót használ.

2020. aug. 8. 18:14
 9/11 A kérdező kommentje:

de ha c++ fordítót telepítesz, akkor stdlib is telepul vele, nem?

melyik az a fordito amivel nem? csak az ilyen hackelt forditok?

2020. aug. 8. 19:31
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha nem járna akkor le se tudnád fordítani. Mindegyikbe van. Csak máshogy optimalizál a fordító.
2020. aug. 8. 20:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!