Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » 52%ról 75% emelt informatika,...

52%ról 75% emelt informatika, programozás?

Figyelt kérdés

Most ősszel ismételnék emelt infóból, sajnos trehány voltam, nem készültem rá megfelelően, reális lehet most a 75%(ha készülök)

Programozás része 45pontból 32lett

2020. júl. 26. 09:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2020. júl. 26. 09:33
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

nekem tavaly 42% volt.. csak a progot csináltam meg a többiből meg részeket...

Idén 94% lett :') mondjuk krva sokat tanultam ....

De igen lehetséges :)

HAJRÁ!!

2020. júl. 26. 09:48
 3/7 A kérdező kommentje:

Ohh, nekem az adatbázis ami nagyon nem megy :( Azt honnan érdemes tanulni?

Access

2020. júl. 26. 09:58
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"Ohh, nekem az adatbázis ami nagyon nem megy :( Azt honnan érdemes tanulni?"

Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás. :).

Amúgy olyan butaságnak tartom ezt az Access adatbázis kezelést is. A felét kattingatod össze..stb. Simán jó lenne, ha itt is megválaszthatnád mit szeretnél. Pl MySQL. XAMMP igyenes. Felrakják, importálod az adatbázist megcsinálod a lekérdezéseket és a lekérdezéseket mented ki egy jegyzettömbe majd ezt töltöd fel a szerverre ahová kell. Sokkal jobban mutatkozna meg a tudás így, ha ilyen lekérdezéseket csinálsz és nem kattingatással csinálod. Amúgy Access roppant egyszerű érettségin. Pár régebbi feladatot megcsinálsz és menni fog!

Amúgy az egész informatika érettségi egy vicc. PPT készítése nevetséges, ahogy a Szövegkeszresztő is. Ezt manapság már bármilyen fiatal megtudja. Weblap készítése is tök egyszerű, semmi ördöngőség nincs benne. Sima HTML és nagyon kicsi CSS. Ennyi. Ami kicsit talán nehezebb az a táblázatkezelés, de ha a Programozás megy akkor a táblázatkezelésnek sem kell gondot okoznia. Ott is elég a beépített függvényeket végignézni mi-mit csinál. Általában minden érettségi feladaton ugyanazok a függvények jönnek elő szóval semmi trükk nincs benne. A programozás része is könnyű, hogyha mondjuk nem C nyelvbe akarod írni. :D (Bár abba se nehéz, de többet kell körmölni). Az egész egy szöveges állomány beolvasása és ebből adatokat megadni. Több nyelvben 1-1 beépített függvénnyek megcsinálod az egészet. Hogyha be tudod olvasni és az adatokat szeparálni akkor 100%-osra meg tudod csinálni.

2020. júl. 26. 14:11
 5/7 A kérdező kommentje:

A programozással nincs bajom, az egész jól ment.

Viszont nem tudom,hogy adatbázisnál mikor kell segédlekérdezést csinálni, összesíteni.. stb :/

2020. júl. 26. 14:26
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlás teszi a mestert, ahogy szokták mondani. Ahogy programozni is csak úgy lehet megtanulni, hogyha gyakorolsz. Ülj le és csinálj feladatokat. :). Ne csak azokat, amik vannak az érettségi lapokba, hanem találj ki sajátokat is.
2020. júl. 26. 14:54
 7/7 anonim ***** válasza:
52%

Ha rendesen készülsz rá, akkor igen.

Ha nem, akkor nem.

Tudod, én hogy tanultam meg az adatbáziskezelést? Úgy, hogy elkezdtem agyalni azon, hogy hol tudnám a mindennapokban használni? Mondjuk akár valamilyen hétköznapi dolgok adminisztrálására, akár valamilyen hobbi területén... és még ha kicsit erőltetettnek is tűnt eleinte, de rávettem magam, hogy akkor bizony ezeket a dolgokat adatbázisokban fogom tárolni. Így végső soron anélkül gyakoroltam, hogy kimondtam volna, hogy most márpedig gyakorlok. És ha az ember motiváltan, érdeklődően csinálja, akkor jobban megmarad, mint amikor unottan szenvedi végig a sokadik iskolapéldát.

2020. júl. 27. 02:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!