Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Az Entity Framework Core...

Az Entity Framework Core miért nem akarja megérteni, hogyan akarom az egy-a-többhöz kapcsolatot?

Figyelt kérdés

Amelyik tábla a "több", ahhoz hozzá akarja tenni az "egy" ID-ját.

Elváltoztattam a class-ok neveit, mert nem annyira publikus.

[link]

modelBuilder.Entity(...).HasMany(...).WithOne(...); beállításokat is elvégeztem gugli segítségével, természetesen a ... helyén a megfelelő lambdák, illetve a generikus paramétert is megadtam.

2020. júl. 21. 21:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Az ICollection az csak egy navigation property amit virtualként kell definiálni ami mint a neve is mutatja csak azért van hogy Single-objektumodból elérd (el tudj navigálni) a hozzákapcsolt multiple objektumokat.
2020. júl. 22. 14:18
 12/14 A kérdező kommentje:

De csak a multiple-ből akarok elérni bármit is.

Jááájjj...

A gyakorlati célom annyi, hogy a frontenden a felhasználó ne azt lássa, hogy 6-os terméket vett, hanem azt, hogy epret vett. Tehát a dto-ban már a string legyen leküldve, hogy eper és ne az int, hogy 6.

Mindezt minél rövidebb linq-val és lehetőleg értelmezze az automapper is (amit most kezdek tanulni használni).

2020. júl. 22. 14:39
 13/14 anonim ***** válasza:

"De csak a multiple-ből akarok elérni bármit is."

Akkor viszont fölösleges product oldalról definiálni az ICollectiont, mivel használni úgysem fogod. Elég a vásárlás oldalról deklarálni a Product referenciát.

2020. júl. 22. 18:07
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget!

Valóban az volt, hogy összekevertem őket, fordítva kellett a navigation property.

Ciki... 😅

Persze olyankor jöttem rá, amikor totál mást csináltam., 😁

2020. júl. 22. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!