Az Entity Framework Core miért nem akarja megérteni, hogyan akarom az egy-a-többhöz kapcsolatot?
Amelyik tábla a "több", ahhoz hozzá akarja tenni az "egy" ID-ját.
Elváltoztattam a class-ok neveit, mert nem annyira publikus.
modelBuilder.Entity(...).HasMany(...).WithOne(...); beállításokat is elvégeztem gugli segítségével, természetesen a ... helyén a megfelelő lambdák, illetve a generikus paramétert is megadtam.
De egy a többhözzel szeretném. A neten mindenhol így van plusz nálam is, más táblákkal kapcsolatban.
De akkor mit kellene csinálnom? :(
Egy fix listám van és a másik táblában minden egyes rekordhoz a lista valamely id-ja kell, hogy kerüljön.
Nem hibát kapok, csak a listához be akarja szúrni a másik id-ját.
Olyan, mintha a felhasználók táblába akarna egy filmID-t tenni, holott egy felhasználó megnézhet több filmet, de azt nem gyűjtjük, hogy a filmet ki nézte meg.
Ez egy példa, nem filmes a programom.
Az enyém:
Van egy Users táblám, van egy további tábla, nevezzük A-nak. Egy-egy felhasználóhoz számos A-beli rekord fog tartozni.
Ezt az EF Core értette is.
Viszont van egy B és egy C, lényegében, tehát technikailag listák ID-val.
Ezek egy-egy eleme az A számos rekordjában elő fog fordulni.
Vásárlások tábla
Mondjuk Shoppings vagy nem tudom
Mezők:
- Id
- UserId
- Date
- Amount
- ProductID - ezt szeretném vele felvetetni
Products tábla
Mezők:
- ID
- Name
Tartalma:
1 apple
2 bread
3 salt
4 butter
5 salad
6 chokolate
Na ebbe a Products táblába akar ShoppingsId nevű mezőt felvenni.
Még így szépen magától össze is rakja a nevét, pedig nincs rá property...
Okés így már értem, azzal próbálkoztál márv így deklarálod?
public virtual ICollection<Multiple1> Multiple1{ get; set; }
Itt így van:
public class Single1
{
// ...
public ICollection<Multiple1> Multiple1{ get; set; }
public ICollection<Multiple2> Multiple2{ get; set; }
}
Szerintem ebbe bele is zavarodtam.
Ha egy termék elő fog fordulni sok-sok bevásárlásban, akkor nem a termék táblájába kell az ICollection?
Csak az zavar meg, hogy az egy segédtábla csak. Nem is biztos, hogy hagyok módosítási lehetőséget a "felhasználók" számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!