CodeBlocks C++, most kezdtem el de máris elrontottam valamit, valaki HELP?
Nagyon béna vagyok, csak pár órája kezdtem el, nézzétek el lécci.
MÉG nem kezdtem bele a programozásba, csak szövegeket próbáltam kiíratni, az alapokkal akarok tisztában lenni, de úgy néz ki még ez sem megy egyelőre...
TUDOM hogy a programozók nem szeretik a sok rizsát, a lényegre is térek, szóval 2 probléma:
1. Szóóóval a piros Debug/Continue, ezelőtt megnyomtam és utána előjött a zöld Compile , Build/Compile valami ilyesmit írt és azt használtam, dee szerintem vagy benyomtam egy pipát valami felbukkanásánál, vagy fogalmam sincs mit csináltam, mert most a piros Debug jön ki, és azután rögtön is fut a program, EGYBŐL becsukódik, és gyorsan utánaolvastam hogy akkor irjam a system("pause")-t oda hogy ne csukódjon be. Ez bevált, de a zöld meg sem jelenik, vagyis Compile-t nem tudok adni neki, vagy hogy is mondjam. Ez miért van? Ez így kell legyen? Mi a francot k*rtam el? Hogy csináljam vissza?
2. Mielőtt belekezdenék akármibe, tudnom kell a fenébe tudok egy project-be több fájlt létrehozni, amit majd elnevezek feladat1 nek feladat2-nek és stb. Hogy ne kelljen minden kis feladatnak egy külön projectet létrehozni, az úgy elég gáz volna... Na szóval utánanéztem ennek is és tudok új fájlt csinálni, ahogy látható a fotón, át is tudom már nevezni DEE hiába lépek a feladat2re és pirosazom azt (MERT COMPILELNI NEM TUDOK??!) mert úgyis csak a feladat1 megoldását írja ki. Segítsetek léééccci. Addig tök fölesleges elkezdeni bármit tanulni, amíg ennyit nem tudok, hogy egy projecten belül több fájl meg compile, mert sikeresen eltűntettem...
Köszi és szép napot!
1. Ne CodeBlockot használj. Használj QT-t Community verzió ingyenes vagy Visual Studiot.
Ne használd a using namespace std-t hanem szokd meg, hogy kiirod:
std::cout ... stb (később majd rájössz miért)
System pause után vagyis inkább helyett:
std::cin.get(); // bill leütésre vár
1. A fogaskerék + zöld háromszög gombot nyomd mindig
Ez újrafordítja a programodat és utána futtatja. A sima zöld háromszög csak futtatja az utoljára lefordított programot. A sima fogaskerék pedig csak lefordítja, de nem futtatja a programot.
2. A projektnek csak egy darab belépési pontja lehet (ez a main függvény). emiatt amit szeretnél, azt így nem lehet megoldani. Egyelőre csinálj külön projekteket. Később majd eljutsz oda, hogy például egy egyszerű menü lesz a main függvényben, amivel többféle alprogramot/funkciót be tudsz építeni, ki tudsz próbálni.
Mintha magamat látnám 5 éve. Na az is ekkora marha volt.
De ma már nem marha. Nagyon is jó. Ugyhogy kitartás, mindenki valahol így kezdi. A visual studiót esetleg én is ajánlom.
És ne nyomkodd el, ha újratelepítetted. Amúgy a VS-nek nem lesz ilyen "baja".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!