Ez szerintetek jó lesz ? Kritikát, véleményt változtatást.
Bármilyeket érdemes tanulni, mert bármelyik jó, és másra jó. Attól függ mit szeretnél a későbbiekben?
Itt egy lista. Mindegyikről ír. ProvsCon.
"Kezdő programozó vagyok"
Egy tanuló nyelvet válassz elsőként. Egy nyelv megismerése nem azonos a programozás tanulással.
Honnan jönnek ezek a nyelvtanulási mániák ezen az oldalon? Készséget szerezz, ne 500 nyelv szintaktikáját tanuld meg.
Nálam pl. úgy volt hogy egyetem után, jelentkeztem egy software engineer állásra, le volt írva hogy kell tudni javascript-ben programozni, de nem ismertem annyira a nyelvet. Mindegy, felvettek és JavaScript-ben (IS) kell programozni. Egy hetet rá szántam és megtanultam a nyelvet, az nem nehéz, abból már tudtam a feladataimat csinálni. Persze eközben bővült a nyelvtudas folyamatosan. A nehéz az amikor megoldást kell találni valamilyen nehezebb problémára, illetve az hogy a kódod szép és igényes legyen.
Tanulj meg egy vagy kettő nyelvet tanulás alatt, ezeket közül tök mindegy melyik és mellette azt értsd meg mi miért és hogyan működik. Emellett pedig a CLEAN code elveket oda-vissza tudni. Esetleg OOP tervezési heurisztikák, minták se haszontalanok ha benne vannak a fejedben és tudod rutin szerűen alkalmazni őket.
Nem tudom honnan ered ez a 500 nyelvet megtanulok aztán az jó lesz teória...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!