Mi a különbség a 2 python kód között?
1.
2.
Gondolom a két kódot megnézve rájöttetek, hogy én vagyok az a b_lf_sz aki próbálna tanulni, csak épp a "könnyű"-nek besorolt feladat se sikerül...
Az én outputom a felső, nyilván az alsó a normális kódé...
Inkább kinyírnám magam, azt se tudom minek próbálkozom igazából, az egész életem SZARRRR és még ez a hülyeség se sikerül, azt reméltem hogy legalább ezzel elsz egy hangyapöcsni sikerélményem vagy úgy bármi, de tévedtem...
Miért sokszorozza az outputot?...
A két kódnak ugyan azt kellene csinálnia. Épp ezért nem értem én sem, hogy mégis miért más az output, hiszen (ha jól látom) ugyan az a kettő, csak az egyik összeszedett, normális, a másik meg az enyém.
#2 14:18 hát, én belinkeltem a saját kódomat és a megoldást, sőt, a kimenetet is.
Alapvetően függvénydefiníciókat linkeltél be, ami csak ennyi, függvénydefiníció, ez nem csinál önmagában semmit. Továbbá azt látom, hogy valószínűleg osztálymetódusokról lenne szó, de vagy lehagytad a tetejét, vagy nem érted az egészet. Továbbá, pythonban nagy szerepe van a behúzásoknak, nem lehet össze-vissza kedved szerint. Ha valahol 4 space-szel beljebb van valami a példakódban, az a tiédben is ugyanúgy legyen.
A te kódod azért rossz talán, mert a második és harmadik függvény az első függvényen belül van (a rossz behúzás miatt), a többit pedig nem látjuk, nyilvánvalóan nem ennyi az összes kód, mert ez nem csinálna semmilyen outputot.
"én belinkeltem a saját kódomat és a megoldást, sőt, a kimenetet is"
Csak amennyi látszik a kódból, abban is van két metódus, amIOld és yearPasses, amik kb. ugyanazt írják ki. Csak hogy tiszta legyen: az amIOld metódusnak kellene valamilyen(?) hívásokra az elvárt kimenetet produkálnia?
Elég nyilvánvaló, hogy a második megoldásban az amIold() és a yearPasses() majdhogynem duplikálva van. Ez így nem jó. A passedAge változónak semmi értelme, hiszen a kort az age változó tartalmazza (van egy értékadás az init függvényben, de annak semmi értelme: self.passedAge = initialAge+3 miért 3? miért nem 4 vagy 5?). A yearPasses metódusnak csak inkrementálnia kellene az age változót (a kommentben is ez van) és nem vizsgálnia és kiírnia az értéket. És éppen ezért, az age változót nem is inkrementálod sehol.
Mi lett volna a cél? Írni egy ugyan olyan osztályt?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!