Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C programozás során mitől...

C programozás során mitől függ, hogy egy integer változó alap esetben (módosító nélkül) 32 vagy 64 bites?

Figyelt kérdés

2020. jún. 21. 10:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Egyébként én a válaszom (és a lehurrogásom) óta kiírattam sizeof operátorral.

4,4, 8 jött ki sorban az int, long, long long típusokra.

Szerintem 16 bitesnek tanultuk pedig előző félévben, bár bent az egyetemen Linux alatt kellett kódolni. Függhet ettől?

Ettől függetlenül tartom azt, hogy a bántó hangnemű lehurrogás helyett lehet pl azt írni, hogy nincs iazad, mert ennyi és ennyi...

2020. jún. 24. 13:15
 12/14 anonim ***** válasza:
Már az 1. válaszoló is leírta, hogy mitől függ, utána pedig még többen szintén.
2020. jún. 24. 13:24
 13/14 anonim ***** válasza:

"Függhet ettől?"

Attól nem.

Csak a fordítótól függ.

Implementációs szempontból a gép szóhossza a mérvadó, mert a 32 bites cpu a 32 bites számokkal, a 64-es meg a 64 bitesekkel végez műveleteket a leggyorsabban. Aztán, hogy ez a fordító íróját mennyire hatja meg, az más kérdés.

Viszont, aki képes egy fordító megírására, az nyilván ki fog térni a doksi megírásakor arra, hogy nála mennyi is az integer adattipus intervalluma.

A felhasználó meg, vagy tesztel 15 sorban mielőtt eszközt vált a munkájához, vagy definiál saját tipust, mondjuk int16, int32 neveken.

2020. jún. 24. 13:28
 14/14 anonim ***** válasza:

11-nek:

"4,4, 8 jött ki sorban az int, long, long long típusokra.

Szerintem 16 bitesnek tanultuk"

A sizeof -ot használva byte-ban kapod meg az értéket, nem bit-ben, azaz a 4, 4, 8 - bitben értve - 32, 32, 64 -et jelentett.

2020. dec. 20. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!